Mutatjuk hol lesz a leghidegebb!

Már örültünk, hogy lassan itt a tavasz, de úgy tűnik a tél leghidegebb napjai előtt állunk, drasztikus lehűléssel emlékeztet az időjárás, hogy még nincs tavasz!

A legfrissebb előrejelzések szerint kedden a minimum hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1 Celsius-fok között alakul, napközben a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul.

Idén még sehol sem mértek 15 foknál hidegebbet, de az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint - nagyrészt kontinentális eredetű - fagyos levegő árasztja el több hullámban hazánkat, ezzel - viszonylag szokatlan módon - február utolsó, illetve március első napjaiban lehet Magyarországon a szezon leghidegebb időszaka.

Komolyan kell venni, bár viccnek hangzik az ilyen erőteljes változás, de sok helyen akár mínusz 15 fok alatt is maradhat a nappali hőmérséklet is!

A lehűlés előtt egy mediterrán ciklon hatására a havazás veszélye miatt Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A Dunától keletre, síkvidéken inkább az eső, havas eső lesz jellemző, amely időnként havazásba válthat.

Várhatóan péntekig folytatódik a vegyes csapadék, a Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken gyakran havazással, ott szombat reggelig több helyen jelentős hótakaró is kialakulhat. Egy adott területen naponta többször is változhat a csapadék halmazállapota.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!