Megrázó részletek!

Ékes példája annak, hogy mennyire titkolóztak az államok egyes katasztrófák idején a Csernobilban történt atomkatasztrófa amit ma már nehezen lehetne ennyi ideig titokban tartani. Ez főként a Szovjet barát országokra volt jellemző és megvalósítható és ugyan ez történt a legvidámabb barakknak nevezett országban is hazánkban. Mára már legendássá vált Malév-katasztrófa: A hatvanas években a kommunista Magyarországon eltitkolták, hogy Budapesten lezuhant egy utasszállító.

Ez az egyik legkülönlegesebb eset 1961. augusztus 6-án történt Budapest fölött, és ez a mai napig a legsúlyosabb szerencsétlenség a MALÉV történetében. A tragédia mint annyi más esetben itt is emberi mulasztás következménye, a repülő személyzete finoman szólva nem kezelte követendő példaként a szabályokat, ugyanis elhitték, hogy nekik bármit lehet.

A HA-TSA lajstromjelű, azóta is csak Tasaként ismert gép fedélzetén 23 ember indult végzetes útjára. A gépre több embert engedtek fel, mint amannyinek helye lett volna, a pilóták is óvatlanok voltak, és az időjárás sem játszott a kezükre: a gép egy fordulóból nem tudott kijönni, és a mai Róna utca fölött lezuhant, a gépen lévők mellett további három ember halálát okozva.

Az esetről frissebb riport is készült amit itt nézhet meg.

Borító kép illusztráció

 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!