Erre érdemes odafigyelni!

A fiatalok, csupán kikapcsolódni szerettek volna, de egy borzalmas kálvária kezdetét indították meg az ártatlannak induló hosszú hétvégéjükkel. Sosem gondolták volna, hogy egy természetes dologból, mint a tengerparton való sétálás, ilyen szörnyű dolog kerekedik.

Katie és párja Eddie a Dominikai Köztársaságban töltöttek el néhány kellemes napot. Természetes dolognak tartották, a tengerparti homokban lábbeli nélkül sétáljanak, rosszul tették!  Ott tartózkodásuk alatt, mindössze enyhén viszketett a lábuk. A komoly problémák hazaérkezésükkor kezdődtek. Elsőként a férfi azt vette észre, hogy dagadni kezd a lábfeje, majd nem sokkal később mindkettejüknek hólyagok keletkeztek a lábaikon és ezek fájtak is. Rövid időn belül kiderült, hogy a fájdalom egy bizonyos farkasféregnek köszönhető, pontosabban a lárváinak, mik a bőr alatt mozogva viszkető fájdalmat képesek okozni.

 

To anybody travelling somewhere tropical, please be careful when in the sand and wear shoes! My boyfriend and I recently...

Közzétette: Katie Stephens – 2018. január 23.

Ez a parazita alapvetően kutyákban vagy macskákban élősködik, a fertőzött állatnak azonban ha nagydolga akad, jó pár féreglárvát a homokba ürít, ami aztán a gyanútlan mezítláb járkáló turistát meg is fertőzhet, mint esetünkben is. A farkasférget kétféleképpen lehet távozásra bírni az emberi szervezetből: kenőccsel vagy gyógyszeres kezeléssel, de egyik módszer sem fog egyik pillanatról a másikra működni, úgyhogy addig kénytelen az ember kézen járni (vagy nem járni) és közben imádkozni, hogy a lábában mozgó féreg nem okoz addig valami egyéb fertőzést, mert sajnos ilyen is előfordulhat. És hogy mi a tanulság? Trópusi területen, akármilyen vonzó is, sose járjunk mezítláb, mert nem a farkasféreg az egyetlen ami aztán kellemetlen élményt okozhat, léteznek annál durvább meglepetések is.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!