Mielőtt antibiotikumot szednél, próbáld ki ezt a cukorfélét!

Sajnos még nem ismerik elegen a D-mannózt, pedig igazi megváltás hólyaghurut esetén.

 

 

Aki gyakran küzd a hólyaghurut kellemetlen tüneteivel, az jól tudja, milyen nehéz természetes, mégis hatékony megoldást találni a problémára. Megelőzésképpen ugyan hasznosak a vízhajtó hatású teák és a vörösáfonya-készítmények is, ám a fájdalmas panaszok megszüntetésére már nem mindenkinek elég erősek.

Ezért amikor nagy a baj, az egyetlen valóban eredményes megoldást a többnapos antibiotikum-kúra jelenti, ami viszont még probiotikum kíséretében is elképesztően megterhelő a szervezet számára, különösen gyakran visszatérő bakteriális fertőzés esetén. A gyógyszeres kezelés kihagyása viszont nagyon kockázatos, hiszen több súlyos szövődményt is okozhat.

Akár kisgyermekről vagy felnőtt nőkről van szó, nagyon meg tudja keseríteni az életet a fertőzéstől való félelem. Nem is csoda, hogy igazi megváltás a hólyaghuruttól szenvedőknek, amikor először találkoznak a D-mannózzal.

 

A D-mannóz hatása

A D-mannóz egy cukormolekula, ami több gyümölcsben, így például az említett vörös áfonyában is megtalálható kisebb mennyiségben. A koncentrált kivonat ezért teljesen természetes eredetű, és veszélytelen még a gyerekek számára is. A hatékonyságát pedig azon tulajdonsága biztosítja, hogy csak nagyon kis mértékben képes lerakódni a szervezetben, és a nagy része a vizelettel együtt távozik.

A hólyaghurutot túlnyomórészt az E.coli baktériumok okozzák, amelyek a húgyutak falain tapadnak meg, így önmagában a vizelettel csak nagyon kevés mennyiségtől szabadul meg a szervezet. Itt jön képbe a D-mannóz molekula, amihez viszont már hozzákapcsolódik az említett baktérium, ezáltal egyszerűen kimosódik a vizelettel.

 

Hol és mennyiért kapható?

A D-mannózt több külföldi gyártó is készíti, vény nélkül kapható, nálunk gyógynövényüzletekben, bioboltokban esetleg webshopokból tudod beszerezni. Megtalálod a polcokon por és tabletta formájában is, a port vízben vagy teában - lényeg, hogy nem szénsavas és nem alkoholos italban - lehet elkeverni, az íze enyhe, kicsit a szőlőcukorra hasonlít.

 

Sajnos nem olcsó, 7-8 ezer forintba kerül egy dobozzal, de sokáig elég, ami pedig a legszebb benne: természetes, és egyre többen elégedetten számolnak be róla. Az adagolás attól függ, megelőzésképpen vagy akut tüneteknél használod. Ha már érezhető a probléma, a porból egy fél teáskanállal akár 3-4 óránként bevehetsz, sok-sok víz fogyasztása mellett másnapra enyhülnie kell a panaszoknak, megelőzésképp pedig fél-egy teáskanállal javasolják naponta, később tovább csökkentve az adagot.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!