Tudd meg, hogy él teljes életet, minek köszönheti boldogságát!

Nick Vujicic, nevét sokan ismerhetik hiszen mára közel 70 országban tartott már előadásokat, amikkel motiválta a résztvevőket ám ez a férfi nem mindig volt ilyen mint most. Egy ritka betegség miatt lényegében végtagok miatt született. E miatt nehéz gyermekkora volt, a hasonló korú gyermekek folyton csúfolták, mindennek ellenére iskolába járt. Itt döbbent igazából rá, hogy mennyire más mint a többiek és az fojtott érzelmek és düh miatt magába fordult, depresszióssá vált. Szülei nagyszerű helytállásának hála megértették fiukkal, hogy próbáljon kommunikáción keresztül hidat építeni más gyermekek felé

Azt mondták, hogy csak nézzek bele a másik ember szemébe, és próbáljak meg beszélgetni vele. És amikor megfogadva tanácsukat elkezdtem más gyerekekkel beszélgetni, ők hamar rájöttek, hogy márpedig én is éppen olyan kisgyerek vagyok, mint ők.

Nick szerint nem kell feltétlen mindenki szeretetét elnyernünk ahhoz, hogy boldogok és kiegyensúlyozottak legyünk. Mindössze néhány barátra van szükségünk, akikre mindig, minden helyzetben számítani tudunk és Ők is számíthatnak ránk. Ő is eszerint próbált, már egészen kisiskolás korától kapcsolatokat keresni, de nem igazán sikerült a szánakozó mosolyok mellett mást kapnia. A legtöbb gyermek csak a furcsa fiút látta benne, a nyomorékot, aki remek alapot ad arra, hogy saját frusztrációjukat levezethessék.

Élete legkeményebb időszaka 8-12 éves kora között volt. Minden éjszaka imádkozott, hogy reggelre nőjenek ki a kezei és a lábai. Tíz éves korára megpróbálkozott kioltani saját életét, a kádba próbálta magát belefojtani. Vallásos ember lévén sokszor foglalkoztatta, hogy, ha Isten szereti őt, akkor miért nem adott neki lábakat és karokat. Miért hagyja, hogy ennyi szenvedés és fájdalom érje őt? A férfi dönthetett volna úgy is, hogy önsajnálatba burkolózik, és magányosan próbál végigbukdácsolni az életén. Ő azonban másként döntött.

15 évesen olvasta el János evangéliumának 9. fejezetét. Ebben Jézus egy születése óta vak emberrel találkozik, aki megkérdezi tőle, hogy miért született ilyennek. Jézus azt feleli: azért, hogy rajta keresztül nyilvánvalóvá váljanak Isten tettei.

És akkor megértettem, hogy Istennek milyen terve volt azzal, hogy én így születtem. Rájöttem, hogy Istennek kell élnem, hogy segítenem kell az embereknek, hogy mindenkinek elmondhassam, hogy a mennyország igenis létezik. És ha van mennyország, akkor minden, amit a földi életben birtokolunk, a pénz, az anyagiak, de még a test is, amiben élünk, valójában nem számít semmit. Rájöttem, hogy ahelyett, hogy dühös lennék azért, ami nekem nem adatott meg, hálás is lehetek azért, amim van.  

Nick megtanult két lábujja segítségével írni, számítógépet használni, fogat mosni, fésülködni és borotválkozni is. 17 évesen már prédikált és előadásokat tartott egyházi rendezvényeken, valamint iskolákban.

Nick nagyon hálás szüleinek, akik mindig mellette álltak és állnak most is. Vallja, hogy határtalan szeretetük, elfogadásuk és bölcs gondolataik nélkül, sokkal nehezebb lett volna az élete.

forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!