Sokaknak nem fog tetszeni az ami történni fog.

Úgy tűnik, hogy szinte eredménytelen bérek általános emelkedése a munkavállalók száma nem növekszik a boltokban. Az akár 20-30 százalékos forintos bérnövekedés tehát csak arra elég, hogy ne csökkenjen tovább a dolgozók létszáma, miközben így is kevés alkalmazottal működnek egyes boltok. Ezt legjobban az élelmiszerboltok érzik meg. A feszültség éppen ezért egyre inkább nő, hiszen a boltok többsége eladót, pénztárost, vagy árufeltöltőt keres. Jelenlegi állás szerint azonban nincs több. Az élelmiszerboltokban pedig (nem sokkal, de jelzésértéke van) valamelyest apadt is az eladók létszáma.

Ennek pedig nem lesz jó vége, csak egyre nőnek a sorok a kasszáknál. Sőt! Nemrégiben bejelentette az Aldi, hogy több boltját kénytelen bezárni munkaerőhiány miatt!

A szupermarketek hatalmas lendülettel toborozzák a munkatársakat, árufeltöltőket, eladókat, raktárosokat, logisztikai dolgozókat!

Sok helyen küzdenek az eladóhiánnyal, d e úgy fest, hogy nem mindenhol...

Az ALDI weboldalán például egy nagyon érdekes információt találhatunk.

Kérjük vegye figyelembe, hogy az ALDI Magyarországhoz jelentkezők száma magas. Annak érdekében, hogy jelentkezési anyagára kellő figyelmet fordíthassunk, időre van szükségünk. A lehető leghamarabb vissza jelzünk Önnek annak érdekében, hogy Ön is tisztában legyen azzal, jelentkezése milyen elbírálás alá esett.

 

Az önkiszolgáló pultok megjelenése sem véletlen

A Lidl például úgy hirdeti állásait, hogy 2016. januárja óta átlagosan 32%-al emelte meg a  raktári és a bolti dolgozók bérét, ezen felül egy komlpex béren felüli juttatási csomaggal várja új dolgozóit.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!