Miért árasztanánk el különböző vegyszerekkel az otthonunk ha a takarítás során természetes anyagokat is használhatunk?

Egyre több vegyszert használunk, csak azért mert elhisszük azokat a a dolgokat amiket a reklámokban látunk és hallunk. Kiömlött a bor, nem segíthet más csak az ecetes olló? Nagy tévedés, ugyanis nagy segítség lehet egy kevés vodka! Na nem azért, mert ha eleget iszunk nem érdekel minket a folt, hanem a foltra öntve majd száraz ronggyal felitatva nagy eredményességgel szedi ki a borfoltot!  A bor vöröses színét antocianinok adják amik alkoholban oldódnak!

Mit használhatunk még?

Ecet

Az egyik legkézenfekvőbb dolog, ezt azért sokan ismerik mint tisztítószert. Talán az egyik leguniverzálisabb tisztításra alkalmas anyagok egyike. Oldja az ásványi és zsíros szennyeződéseket. Sárga a teafőző és vízköves? Forraljunk benne ecetet. A mosógépet is érdemes évente egyszer üresen egy üveg ecet hozzáadása mellett normál programmal futtatni. De remekül oldja a csapokról is a vízkövet.

Banán

Sosem gondolnánk de a banán a káliumtartalma miatt segít a bőrök horzsolását kevésbé láthatóvá tenni. Dörzsöljük be a karcos bőrfelületet a banán héjának belsejével majd töröljük át egy nedves ronggyal. A káliumtartalom felszívódik a bőrben így csökkentve a repedéseket ezért a cipők ápolására kiválóan alkalmas.

 

Kóla

Tökéletes wc tisztító! Öntsük kólát a wcbe, hagyjuk egy órán át állni majd a wckefével kicsit átdörzsölve tiszta és meglepően fényes kerámiát kapunk!

Ketchup

Nagy hatékonysággal lehet tisztítani vele a vörösréz, sárgaréz és ezüst tárgyainkat. Kenjük be a tisztítandó felületet, majd egy kis dörzsölés után mossuk le. hihetetlen mennyire szépen képes felpolírozódni.

Majonéz

Nem csak tisztítja de óvja is a fát. Képes a szennyeződések eltávolítására és az apróbb hibák begyógyítására. Kenjük be a fafelületét egy kevés majonézzel majd egy száraz ronggyal dörzsöljük tisztára.

 

Burgonya

Magában is különösképpen oldja és távolítja el a rozsdát de szódabikarbónával együtt használva csodákra képes!

 

Grépfrút

Ugyan csak mint a banán magában is hatásos csak ez a gyümölcs a vízkő ellen hatásos de sóval kombinálva a legjobb vízkőoldókat is maga mögé utasítja!

 

 

Kávé

Tegye fel a kezét akinek volt már büdös kellemetlen szagú a hűtője! Tegyünk egy tál őrölt vagy őröletlen kávét a hűtőbe és eltűnik a kellemetlen szag!

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!