Az Egyházfő szavait millió hívő örömmel fogadta, nem úgy mint a papság!

 

A megváltás sem kerül pénzbe, ezért tarthatatlan az a gyakorlat, hogy az egyház pénzt kér a keresztelőkért, az áldásért és a misékért – mondta Ferenc pápa a pénteki reggeli misén.

 

Mi is hasonlóan tudunk reagálni Ferenc Pápa szavaira

 

Az egyházfő hosszasan beszél a római Santa Maria templomban az egyházon belül évszázadok óta fennálló vagyonhalmozási nézetekről. Külön kitért arra, hogy mára a legtöbb templomban mikor a hívők belépnek egy árlistával találják szemben magukat! A felvilágosult hívők ezt felháborítónak gondolják – mondta a pápa.

Prédikációjában arra az újszövetségi részre hivatkozik, amelyben Jézus korbáccsal űzi ki a kereskedőket a templomból.

„Jaj azoknak az egyházaknak, amelyek üzletelnek, a megváltás ingyenes” – ezt kiegészítette egy személyes történettel is:

Mikor még pap volt egy fiatal pár kért tőle segítséget.  A plébánián azt az információt kapták, hogy nem lehet mise keretében, mert nem férnek bele az időbeosztásba, hisz sokan várnak, de ha nagyon szeretnének egy negyed órás misét, akkor a dupla idő kifizetése fejében megkaphatják.

Az Egyházfő kiemelte: a hívők két hibán kívül mindent megbocsájtanak a papjuknak, az egyik az anyagiasság a másik a rossz bánásmód!

Ön hogy látja az Egyház tevékenységét? Írja meg nekünk lent, a komment szekcióban!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!