Ezen vény nélkül kapható készítmények alkalmazását kerüljük!

Franciaország egy úgynevezett szerencsésebb történelmű ország. E miatt sok minden fejlettebb mint hazánkban, ilyen például az egészségügy is. Ennek ellenére egy országos lapnak név szerint 60 millions de consommateurs  amely fogyasztóvédelemmel foglalkozik bevizsgáltatott mintegy 62 darab vény nélkül is kapható gyógyszert. Ezeket a termékeket előszeretettel alkalmazzák enyhébb megbetegedések kezelésére azok aki szeretik magukat gyógyítani és elhiszik a reklámokban elmondottakat.

Ezek közül a készítmények közül 28ról kiderült, hogy használatuk igazán ellenjavallt, mivel többet ártanak mint használnak. A megfázás elleni gyógyszerek közül több Franciaországban népszerű típus is feketelistára került, mint például az Actifed, a Dolirhume, a RhinAdvil és a Nurofen Cold.

Egy francia orvos professzor úgy tudhta leírni ezeket a készítményeket, mintha egy aknavetővel akarnánk  egy orrdugulást megszüntetni.

A listán megtalálhatóak még inhalátorok is, valamint olyan itthon is forgalomban lévő cukorkák, mint a Strepsils, aminek a használata torokfájás esetén indokolatlan az újság szerint.

Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!