Sokan nem is gondolják, hogy nagy veszélyben vannak!

A következő sorokat a legnagyobb közösségi portálon találtuk, szerintünk nincs mit hozzáfűzni!

Azt hiszem nyugodtan írhatom, hogy soha nem látott méreteket öltenek Magyarországon a váratlan darázstámadások! Egész nap izzik a telefonom, élletveszélybe került családok hívnak akik pánikhangulatban vannak a telefon végén, hogy darazsak ezrei lepték el a házat, áttörve a plafont.Ebben az évben 5 családot kellett azonnali hatájjal ki lakoltatni, önkórmányzati lakást biztosítani, a katasztrófavédelem segidségével!Ami idáig egy évben sem fordult még elő!

Nagyon kérek mindenkit, ha azt tapasztaljuk lakásunkban hogy plafonon, falon, beázásszerű folt jelenik meg, a plafonból DOROMBOLÓ, kaparászó hangot hallunk, semmi féle képp ne kezdjük el keresni a miértjét, mert nagy valószínűséggel több ezres darázs fészkünk van a ház falai között!

Ha kivűről azt látjuk hogy a széldeszkánál, madárdeszkánál repkednek befelé a darazsak, ebben az esetben a fészek a plafonban van,ne álljunk neki megoldani a bajt.Minden esetben szakembert, 112- őt, 105- öt, kell értesíteni akik kiadják a szakember elérhetőségét!

Sokan nekiállnak kemotoxozni, lángszórózni, csavarlazitózni, gázolajozni, betömni a bejáratot, púrhabozni, stb stb. Ezekkel csak még nagyobb bajt okozunk!

A fészket úgy építik meg, hogy felépülnek a lépek, amit kőrbeépitenek egy több réteges szigetelő anyagból, ami nádból, növényi anyagokból épül.

Vagy is ha fújják rájuk a kemotoxot, stb csak a külső réteget fújják, a lépekig nem jut el a vegyszer! A darazsak ha veszélyben érzik magukat, azonnal tömegesen támadnak, mind addig még csak mozog az ember. Egyetlen megoldása az hogy hozzáértő SZAKEMBERNEK el kell távolítani a fészket. Ez a végső 100 százalékos megoldása!

Kérlek benneteket osszátok meg! Életeket menthet!!!!!!!
Forrás

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!