És még vegyszert sem kell használni!

 

Egyre többet merül fel a vegyszerek hatásai amikkel otthonunkat tartjuk tisztán és illatosan. Most próbálunk egy két olyan dolgot javasolni aminek segítségével vegyszermentesen tudjuk tisztán tartani a lakásunkat.

 

Konyhapult:

Nem kell semmi mást tenni csupán szórjuk be a munkalapot sütőporral és töröljük át nedves szivaccsal majd a végső tisztításhoz pedig egy száraz ronggyal.
 

Mosogató tálca:

Zárjuk le a mosogatót és a dugót, folyassunk bele egy kevés forró vizet majd öntsünk bele ecetet és szórjunk bele egy kevés sót. Ezzel a keverékkel és egy szivaccsal áttöröljük a mosogatót, akkor akár a rozsdafoltokat is el tudjuk tüntetni.


Kád és zuhanyzó:

Egy liter ecetet forraljunk fel, nagyobb edénybe, ne rémüljünk meg ha elkezd pezsegni. Ha felforrt rakjunk bele két kanál szódabikarbónát, ezzel át lehet mosni a kádat, a zuhanyzót de még a wc-t is!
 

Csempék:

Ez egy kicsit merészebb ötlet, ezért csak a vállalkozó kedvűek próbálják ki viszont a leghatásosabb! Annyit kell csak csinálni, hogy két, három evőkanál ammóniát fel kell keverni egy liter vízben. Ezt rakjuk egy kiürült ablakmosó fújós flakonjába és fújjuk be a csempét, majd a langyos vízzel mossuk le. Egyszerűen ragyogni fog!

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!