Nem véletlen hívják csoda magnak!

 

A lenmagot már több mint 3000 éve ismeri és termeszti az emberiség, valamint a kezdetektől fogva használta gyógyszerként is. Agyműködést serkentő és koleszterinszint csökkentő hatása miatt ér- és szívbetegségben szenvedőknek ajánlott a fogyasztása. E mellett nagy segítségre lehet azoknak akik szeretnének fogyni.

Az apró magocska a szervezet számára nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavakban gazdag. Emellett olyan fontos ásványi anyagok és nyomelemek bújnak meg benne, mint a kálium, a foszfor, a magnézium, a kalcium, a vas vagy a cink.

A lenmag mindezeken kívül ballasztanyagokat, valamint nyálkaanyagokat tartalmaz. A parányi magok az emésztőrendszerbe kerülve folyadék hatására megduzzadnak, felületük síkossá válik, ezáltal serkentik a bélműködést. Fogyasszon naponta 2-3 kanál lenmagot, jó sok vízzel.

Ha egészben fogyasztod, akkor is serkenti az emésztést, de érdemes egy mozsárban megtörnöd, hogy a benne lévő rostanyagok is támogassák az anyagcsere-folyamatokat – enélkül ugyanis csak áthalad az emésztőrendszeren.Ha szeretnéd, hogy emésztésserkentő hatását valóban kifejtse, az is fontos, hogy a lenmagfogyasztást megfelelő mennyiségű folyadékkal egészítsd ki. Ez szükséges ahhoz, hogy kellő gyorsasággal haladjon előre a tápcsatornán. A lenmag – illetve a lenolaj – további egészségügyi szempontból jelentős tulajdonsága, hogy segít csökkenteni a vérnyomást, valamint a koleszterinszintet.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!