Miért ne lehetne egészséges az ami finom?


Így április vége felé már nagyon is érezni, hogyan ébred a természet. A fák zöldbe borultak, a rengeteg virág is kinyílt, a madarak csicseregnek. Igaz még nincs nyár de már egyes napokon érezni, hogy nincs messze. Lassan itt az ideje, hogy bodzaszörpöt készítsünk, de felejtsük el a cukrot, van annál egészségesebb édesítő szer is!

Hozzávalók:

40-50 bodzavirág tányér
3 literes befőttes üveg
1+2 citrom felkarikázva
Leginkább a mézet preferálom ízlés szerint vagy Update1 Lovely Sweet édesítő (1/3 tubus)
1 tk. citromsav



Így készítsd:  

1. A bodzavirágot megmosás nélkül tedd a befőttesüvegbe

2. Az édesítőt és a citromsavat oldd fel 3 liter vízben. Az egyik citrom levét facsard bele.

3. Önts a bodzavirágokra annyi vizet, hogy majdnem megteljen az üveg. A másik két citromot karikázd fel és tedd szintén az üvegbe.

4. Egy éjszakán át áztasd a virágot, másnap szűrd üvegekbe és dunsztold ki! Így hónapokig friss marad tartósítószer nélkül!

A szörpöd nem lesz olyan sűrű, mintha kristálycukorral készítetted volna, de az íze sokkal tisztább és finomabb így! Arról nem beszélve, hogy ezerszer egészségesebb lesz így a bodzaszörp!



Így dunsztold a szörpödet:

Állítsd a lezáratlan szörpös üvegeket vízzel teli lábosba és forrald addig, míg az üvegeken belül gyöngyözni kezd a szörp. Forrón zárd le az üvegeket, törölközőbe bugyolálva egy napig hagyd dunsztolódni.

Fogyasztáskor, azaz amikor készíted a limonádét, turbózhatsz a szörpön. Ha nem találod elég édesnek vagy savanyúnak, mehet bele citromszelet és plusz édesítő.
 
Szuper bele a menta- vagy a citromlevél és persze forró nyári napokon a jégkocka.

Ripost.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!