Valóban ez lehetett az ok?

Jó kollégák és a magánéletben is remek barátok voltak a Veronánál kiégett busz egymást váltó sofőrjei. A Bors megtudta: a tragédia bekövetkeztekor V. János ült a kormánynál. Ő a helyszínen életét vesztette, társa, K. Zoltán a kórházban hunyt el.

A kép illusztráció!

Minden kollégájuk egybehangzó véleménye alapján mindkét sofőr tapasztalt, felelősségteljes, nagyon jó teherbírású és nehéz helyzetekben is jó döntéseket hozó sofőrök voltak!

 

'Bírták a strapát!'

- nyilatkozta egyik a volt munkatársak közül. Azzal kapcsolatban, hogy hibázhattak e a baleset során, arra senki nem tud jelenleg választ adni, de mint írtuk, az előzetes szakértői vélemény szerint a busz megfelelő állapotban volt, tehát nincs arra mutató jel, hogy műszaki hiba okozta volna a balesetet.

A buszt a baleset idején vezető V. János már az égő járműben, a helyszínen meghalt, váltótársát, K. Zoltánt még kórházba szállították, ő ott hunyt el. A két, 50 év körüli sofőr korábban a Körös Volánnál dolgozott. V. János hagyta ott hamarabb a céget, ő körülbelül 15 éve a Pizolit munkatársa. A sofőröket személyesen ismerő, egykori kollégák szerint mindketten legalább 25 éves munkatapasztalattal rendelkeznek, és sosem volt panasz rájuk.

– Biztosan nem aludtak el, bírták a strapát. Nem egyszer utaztam velük, ismertem őket. Durrdefekt lehetett a baj, Jani elránthatta a kormányt, és nekiment a betonoszlopnak – mondta a névtelenséget kérő kolléga. Szavait az egykori Körös Volán több dolgozója is megerősítette lapunknak. Mindannyian kiemelték: V. János és K. Zoltán rendszeresen vezettek együtt hosszabb, külföldi utakon, de nem csak a munkában értették meg egymást, a magánéletben is jó barátok voltak. Mindketten családos emberek, K. Zoltánt felnőtt, 23 éves lánya gyászolja, és az ismerősök szerint V. Jánosnak is van gyermeke.

A sofőrök egy másik volt kollégája szerint a buszvezetők hiába váltják egymást a hosszabb utakon, a járművön nem mindig tudják kipihenni magukat megfelelően.

A balesetet szenvedett buszt üzemeltető Pizolit Kft. ügyvezetője, Czakó Tibor még hétfőn sem tudta megmondani, hogy a két sofőr közül ki hunyt el és ki fekszik sebesültként. Hivatalosan ugyanis még nem azonosították az összes áldozatot és súlyos sebesültet.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!