Rövid időn belül több agyvérzésen is átesett

 

A népszerű billentyűs még az év elején ka­pott agy­vér­zést, amit pár napja újabb kö­ve­tett. Már csak dú­dolva képes kom­mu­ni­kálni.

Szamorú hírek láttak napvilágot Lerch Istvánról! Januári agyvérzését követően mindenki bizakodott, hogy a zenész gyógyulófélben van, de sajnos nem is olyan régen azonban újabb vérömleny keletkezett az agyában, még egy agyi infarktuson esett át.

' Januári agyvérzését követően március elején már önállóan evett,tudta nyomkodni a telefon képernyőjét, zenét hallgatott és – bár beszélni akkor sem tudott – kommunikált velünk' - nyilatkozta a Blikknek a zenész unokaöccse, Kassai György.

A V'Moto-Rock zenekar billentyűse azonban tavasszal ismét rosszul lett, így minden, alapvető tevékenység tanulását elölről kell kezdenie.

'Reagál ugyan a külvilágra, de azonkívül, hogy dallamokat dúdol, nem tud kommunikálni. Ráadásul kapott egy kórházi fertőzést is, hetekig antibiotikumos kezelésre szorult.'

Mivel Lerch enni sem tud önállóan, ezért állandó ellátásra szorul: unokaöccse, Kassai György, szeretné, ha rokonát egy speciális vidéki szanatóriumban gyógyítanák tovább, erről azonban a zenész felesége hallani sem akar. Ő a közelében akarja tudni a férjét.

'Mindennap forgatni kellene az ágyon, nehogy felfekvések alakuljanak ki a testén.' 

'Erre azonban a belgyógyászat négyágyas kórtermében nincs kapacitása az ott dolgozó néhány nővérnek. Ezért is szeretnénk, hogy egy vidéki intézménybe szállítsák, ahol megfelelő körülmények várják, és már jelezték, hogy fogadni tudják' - számolt be a részletekről Kassai...

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!