Hármas riasztás van érvényben!

Hihetetlennek hangzik, de egyszerre 3 dolog miatt is riasztás van hazánkban! Hőség, a várható zivatarok és az orkán erejű szél miatt is riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mondhatni megbolondult az időjárás, sokak szerint ennek is a globális felmelegedés az oka!


Hőség: ma sok helyen 25, az Alföld nagyobb részén és a Dél-Dunántúlon, a magasabb éjszakai hőmérséklet miatt pedig a Kisalföldön is 27 fok felett alakul a középhőmérséklet. A Dél-Alföld egyes részein 29 fokot meghaladó középérték is várható. Holnap már valamelyest mérsékeltebb értékek lesznek, különösen az ország északnyugati felén.

Zivatar: délután helyenként alakulhat ki zivatar, heves zivatar, melyhez viharos (70-90 km/óra) szélrohamok, rövid ideig tartó intenzív csapadék (15-30 mm) és jégeső (2-3 cm!) társulhat. Az éjszakai órákban egy hidegfronthoz kapcsolódóan több helyen lehet zivatarokra számítani, melyek között szintén lehet heves zivatar is.

Egyes zivatarokban az erős viharos (90-115 km/órás) széllökések sem kizártak, de kis valószínűséggel akár orkán erejű széllökés (120 km/órásnál erősebb) is lehet.

Szél: napközben a délies szelet a Dunántúl északnyugati részén viharos lökések kísérhetik (főként Sopron térségében). Holnap már nagyobb területet érint a viharos (60-80 km/órás) délnyugati szél.

Inforadio.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!