Nem véletlen, hogy egyre többen használják újra!

 

A gyömbérnek rengeteg gyógyhatása van. Íme a legfontosabbak:

 

 Segít a cukorbetegeknek

A gyömbér csökkenti a vércukor szintet és elősegíti az inzulin működését. Az orvosok ajánlata szerint fogyasszunk reggeli előtt egy evőkanál gyömbérlevet egy pohár vízben! Hatására csökkennek a cukorbetegség szövődményeinek esélyei is, csökkenti a vizelet fehérjeszintjét, valamint védi az idegvégződéseket is.

 

 Gyomorra

A gyömbér tökéletes a gyomor izmainak ellazítására ezzel hatékonyan segít a puffadáson. Ezért szokták ajánlani gyomorbántalmak esetén mint, például a a bélgörcsök enyhítésére,vagy bakteriális fertőzések esetén is. Ha esetleg nehéz étet fogyasztottunk, ne a gyógyszeres doboz után szaladjunk, hanem rágjunk egy kevés gyömbért! Segít a gyomorrontás hatásait enyhíteni is. Magas gyomorsav esetén pedig igyál gyömbérteát napi több alkalommal az azonnali megkönnyebbülésért!

 

 Szívre

A gyömbért már régen is szíverősítőként emlegették. Csökkenthető vele a magas koleszterin szint illetve megakadályozza a vérrögképződést. Magas káliumtartalma védi a szintet, de azoknak akiknek magas a káliumszintje óvatosan a gyömbérrel.

 

 Influenza és megfázás megelőzésére

A gyömbér segít beindítani az immunrendszer, egy picit megemelheti a test hőmérsékletet és segítségével kiizzadhatjuk a járványszerű megbetegedéseket. Ilyen betegségek alatt naponta többször fogyasszunk gyömbért, hogy a benne lévő antivirális, méregtelenítő és gombaölő hatások érvényesülhessenek! Így beindítva egy természetes méregtelenítésen eshetünk át, javulhat a közérzetünk és felgyorsíthatjuk a gyógyulás folyamatát is. A sima megfázás tüneteinek enyhítésére forraljunk fel egy liter vizet, keverjünk bele egy teáskanál őrölt gyömbért és törölköző alatt inhaláljunk vele!

 

 Segíthet a rák legyőzésében

Segíthet a petefészekrák kezelésében- A Michigani Egyetem rákközpontjában végzett kutatás bebizonyította, hogy az őrölt gyömbér sejthalált idéz elő a petefészek rákos sejtjeiben. Egy másik kísérlet során megfigyelték, hogy a gyömbér lelassítja a végbélrák sejtjeinek növekedését, így nagyban segít lassítani a végbélrák folyamatát, illetve megelőzni azt. A növény emellett több más ráktípus, így a tüdő-, mell-, bőr-, prosztata- és hasnyálmirigyrák „megvadult” sejtjeivel is hatékonyan felveszi a harcot.

 

 Fájdalomcsillapítás

Természetes fájdalomcsillapító hatása van, illetve csípőssége segít tisztántartani a légutakat.

 

 Fejfájás

A gyömbér egyrészt segít a migrén enyhítésében másrészt a migrénnel járó hányinger leküzdésében is hatásos ez a fűszernövény!

 

 Segít az izmok fájdalmának csökkentésében

Segít mind az idős és fiatalkori izom, és üzleti bántalmak kezelésében, hatékony fájdalomcsillapító hatása révén, krém formájában, valamint a fürdővízbe is tehetünk a sajtolt levéből.

Ha hasznosnak találtad, ne felejtsd el megosztani!

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!