De ezt meggátolja a kormány...

Szakemberek szerint nem csak felére akár harmadára is csökkenhetne a magán és társasházak rezsije abban az esetben, ha több vissza nem térítendő állami támogatást kapnának az emberek az államtól. Létezik ugyan az Otthon Melege Program ám csak azoknak jelent ez segítséget akiknek amúgy is megvan a pénzük a beruházásra...

 

A magyar lakásállomány kétharmada energetikailag elavult. „A kiinduló állapothoz képest akár 50-60 százalékkal is lehetne csökkenteni az energiaszámlákat” – mondja a Magyar Energiahatékonysági Intézet ügyvezető igazgatója. Szalai Gabriella szerint átgondolt kormányzati megoldásra lenne szükség, például összehangolt hitelcsomagokra és vissza nem térítendő állami támogatásokra. „Az a szomorú hír, hogy a magyar kormány azt az uniós forrást, amit a lakosság energetikai pályázataira fordíthatott volna, amivel a magyar otthonokat energia hatékonnyá lehetett volna tenni, azt átirányította középületek energetikai felújítására. Ez olyan 90 milliárd forintnyi összeg volt” – emelte ki Szalai Gabriella. Olvasható a hírtTV honlapján.

" Nem fűtök gázzal csak a konyhám és a fürdőszobám a szobámban ahol alszom és napközben vagyok fával fűtök a cserépkályhámba, de így is ebben a hidegben 20-25 ezer gázszámla mellett rengeteg fát elégetek a cserépkályhámban. Nagyon jó dolog a rezsicsökkentés és rettentően jól hangzik, hogy csökkent egy köbméter gáz ára, de arról senki nem beszélt, hogy évek óta csökken a gáz fűtőértéke. Nem kell szakembernek lenni, hogy észrevegye az ember, jóval lassabban forr fel a víz ugyan azon a gázlángon ugyan abban az edényben mint tíz éve. Jól hangzik a vezetékes gáz olcsóbb lett de arról senki nem beszél, hogy milyen minőségű az a gáz..." Nyilatkozta egy nyugdíjas gázszerelő.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!