Februárban indul a Digitális jólét program, melynek keretében majdnem 3000 informatikai eszközt osztanak szét ingyen!

 

A tavalyi évben Nyíregyházán a Digitális Nyíregyháza programot, kiterjesztették, aminek keretében a rászoruló családok, ingyen informatikai eszközökhöz juthatnak. Mit kell tudni a pályázatról?

1. Február 13-án indul és 2 hónapig lehet jelentkezni az ingyenes laptopért vagy tabletért.

2. Rengetegen pályázhatnak, akik a pályázatban szereplő járások bármelyikében állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek.

3.Fő célcsoportja pályázatnak a nagycsaládosok, a gyermeküket egyedül nevelő szülők, a megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők, a nyilvántartott álláskeresők, a közfoglalkoztatási programban részt vevők, a 45 év feletti munkavállalók és az aktív idősek

4. Az aktív idősek csoportjához tartozó pályázók csak tablet, míg a többi célcsoport csak notebook elnyerésére jogosult.
Hirdetés    

5. Alapvetően egy háztartásba csak 1 ingyen tablet vagy laptop jár, de ha  nagycsaládos pályázókról van szó, akkor  lehetséges,hogy ha  a háztartásban él másik, valamelyik rászorultsági célcsoportban érvényesen pályázó is, így ők a notebook mellé egy tabletet is kaphatnak.-írja a portfolio.hu

Hat szabolcsi járásban folytatódik a Digitális jólét program lakossági pályázata Solymár Károly Balázs a program sajtótájékoztatóján elmondta: hazai forrásból, 330 millió forint értékben több mint 2400 notebookot és 400 tabletet kaphatnak a kisvárdai, az ibrányi, a baktalórántházi, a tiszavasvári, a kemecsei és a nagykállói járás településein élők, akiknek emellett digitális kompetenciát fejlesztő díjmentes képzéseket is indítanak.

Az eszközökhöz pályázat útján lehet hozzájutni, a pályázati lehetőség február 13-án nyílik meg és két hónapig tart.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!