Ezzel a módszerrel bárki megállapíthatja saját maga, hogy fertőzött-e Candida gombával. A Candida nagymértékben elterjedt a lakosság körében. Egyes szakemberek szerint a populáció közel 80 %-a érintett ebben a témában. A candidás tünetek egyre nagyobb teret hódítanak a helytelen táplálkozás és az antibiotikumok, gyulladáscsökkentők és szteroid készítmények mértéktelen használata miatt.

A Candida albicans  egy gomba, amely normális élettani helyzetben is megtalálható kis mennyiségben a gyomor bélrendszerben, megosztva életterét más mikroorganizmusokkal. Így a normál bélflóra a szervezet számára hasznos és káros baktériumokat és Candidát is tartalmaz, amelyek az egészséges személyek esetében szimbiózisban együtt élnek. A probléma akkor jelentkezik, ha megborul ez az egyensúly, és a hasznos baktériumok száma csökken a Candida gomba telepeinek száma viszont megnő. Ezek a Candida gombás fertőzés lehetséges tünetei: Puffadás, lepedékes fehér nyelv, bélgázak, székrekedés, hasmenés, fáradtság, fejfájás, idegesség, depresszív hangulat, atléta láb, élelmiszer allergia, hüvelyi folyás, viszketés, aftás elváltozások. Amennyiben ezek a tünetek fennállnak és fura módon hosszú időn keresztül megkeserítik az életed, akkor ideje a Candida gombára is gondolni. Természetesen a szakszerű diagnózishoz orvos és mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálat szükségeltetik, de a következő egyszerű otthon elvégezhető gyors Candida teszt megközelítő pontossággal használható a Candida gomba kimutatására.




Mit kell tenned?

1. Este tölts meg egy poharat vízzel (szénsav, klórmentes tiszta víz) és hagyd állni szoba-hőmérsékleten az ágyad mellett.

2. Reggel mikor felébredsz, mielőtt bármit is tennél, köpj a pohárba. Ne erőltesd, hogy nagy mennyiségű nyált gyűjts, vagy a garatból szívd fel a váladékot. Csak annyi nyálra van szükség amennyi épp akkor a szádban a rendelkezésedre áll.

3. Hagyd 2-3 percet állni, aztán figyeld meg a pohár tartalmát az ablak vagy egy lámpa fényénél, majd ismételd meg 30 perc múlva is a vizsgálat eredményét, hogy biztos legyél benne. Az egészséges nyálnak lebegnie kell a víz tetején. Amennyiben a nyálból lefele nyúló vékony fonalszerű képletek kígyóznak a pohár aljára, illetve ha a nyál leülepszik a pohár fenekére, akkor ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel tüneteidet a Candida gomba okozza. Ebben az esetben érdemes szakember segítségét kérni a pontos diagnózis és a kezelés felállításában.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!