Elképesztő régi konyhai kiegészítők!

Bevallom nem vagyok nagyon öreg, még csak idén töltöm a 30-at, de így is rengeteg olyan használati tárgy lebeg fiatalabb vagy még inkább gyermekkoromból a szemeim előtt, hogy az megszámlálhatatlan, olyanok amiről mai fiatalok nem is tudják mire valók. Pláne amikor rátaláltam a Retro, made in Hungária oldalra, amitől olyan dolgok is eszembe jutottak amiket rég elfeledettnek gondoltam! Rengeteg olyan mára már ikonikussá vált tárgy tűnt el édesanyám konyhájából egy egy felújítás során amelyeket nem mondanám, hogy saját konyhámban szívesen látnék. Viszont van egy két tárgy ezek közül amik mai napig az én és édesanyám konyhája részét is alkotják. Rettenetes nosztalgiával öntött el ezen képek látványa, ezért szeretném megosztani veletek is.

 

Kezdjük azokkal amiket már nálunk sem lehet megtalálni. Ez a műanyag szék vagy micsoda!? Ketté lehet szedni és az ülőfelületén a piros műanyag is levehető volt, nálunk ebben folyton nejlon zacskók voltak,

 

Mai napig megtalálható a vegeta a konyhámban ám, nem ilyen csomagolásban!

 

Jajj ezek a poharak, vidéki presszókban mai napig megtalálható, valamiért mindig egy hortobágyi vendéglátó hely jut eszembe mikor még oda jártam udvarolni egy kislánynak... Ezek úgynevezett durit poharak amelyek ha el is törnek, robbanásszerűen esnek pici darabokra és nem szilánkosra így nem vágja el az ember vele a kezét!

 

Nem értem ezek a poharak hogyan terjedhettek el, de nem csak nekünk hanem minden háztartásban megtalálhatóak voltak

 

Ennél finomabb tejszínhabot nem lehet vásárolni még ma sem!

 

Mi ezt nem használtuk másra csak a kristálycukorból készítettünk porcukrot!

 

Annyira masszív volt és olyan rossz kávét lehetett vele főzni...

 

Drága jó édesapám kis mennyiségben készített bort és mindig ebben tartotta, később a legfinomabb pálinkája került a demizsonba!

Annak idején azt hittem, hogy Magyar márka, mára kiderült, hogy Cseh de ami jobban meglep, hogy mai napig él és virul, továbbra is háztartási gépeket gyártanak. 2013-ban kiadtak egy porszívót, limitált példányszámban ami a cég 70 éves születésnapja alkalmából 70 év garanciával értékesítették, de csak 1943 darabot!

 

Mind ikonikus konyhai eszköz, de kettőt kiemelnék, a sörnyitót amely alkalmas az üveg lezárására illetve a piros markolatú konzervbontót!

 

Most pedig jönnek azok, amik mai napig szerves része a háztartásomnak!

A kedvencem ez a habverő! Szerencsére itt ott még mai napig is kapható, sokkal tartósabb a többinél és ezzel lehet a tojáshabot leghamarabb felverni!

 

Ez a tál kapcsolódik a habverőhöz, ebben szoktam felverni a tojásfehérje habot!

 

Mai napig bárhol kapni igaz különböző minőségben ezt a zománcos bögrét! Nem tudom miért de nem szeretek tejet mikróban melegíteni és mindig ebben teszem a gáztűzhelyen.

Neked vannak hasonló tárgyaid? Itt alul oszd meg velünk! :)

 

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!