Egyre többet kerül elő manapság ez a téma!

 

Hangzatos szó ez a méregtelenítés, viszont a szó nem fedi a valóságot. A modern toxikológia szerint dózis teszi a mérget, vagyis nincs az a szer, amelynek ne lenne mérgező adagja. Legfeljebb ezt a mennyiséget nem tudjuk megenni, mert nem fér belénk, inkább agyonüti az embert. Ezért inkább fogalmazzunk úgy, hogy olyan dolgokat javaslunk ami elősegíti a szervezet természetes tisztulását.

 

Az emberi test 4-6 liter vért tartalmaz, amely tartalmazza a szükséges anyagokat, de szállít a szervezet számára nem hasznos elemeket is.

 

 

Fokhagyma
Nyers fokhagyma tele van kénnel, nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek a szervezetnek megszabadulni a méreganyagoktól. Serkenti a máj méregtelenítő enzimeinek termelését.

Pitypang
Gyermekláncfű tele van antioxidánsokkal és növényi-tápanyagokkal, segít megszabadulni a szabad gyököktől. Ezekből előállított készítmények serkentik a hasnyálmirigy és gyomor működését.

Alma
Rengeteg vitamint, rostokat, ásványi anyagokat. Nem véletlen a mondás, hogy napi egy alma a doktort távol tartja. Segíti a nehézfémek kiürülését a szervezetből.

 

 

Cékla
Az egyik legnagyobb antioxidáns forrás lehet a cékla és stimulálja a májat.

Petrezselyem
Serkenti a vér termelődését, és vízhajtóként is funkcionál, elősegítve a felesleges anyagok kiürülését.

 

 

Sárgarépa
Magas vitamintartalma van (A, B6, C, és K), érdemes nyersen fogyasztani, hogy az összes hasznos tulajdonságát megtartsa.

Citrom
Tele vannak a tápanyagokkal és antioxidánsokkal.Citrom serkenti a máj méregtelenítő funkcióját.

 

 

Lenmag
Rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaz ezzel segítve a vércukor szint csökkenését.

Áfonya
Az áfonya az egyik legagresszívabb gyulladáscsökkentő növény ami mellett finom és rengeteg, hangsúlyozom rengeted antioxidánst tartalmaz.

 

 

Avokádó
Segíti a vérnyomás és a koleszterinszintet egészséges szinten tartani.

Koriander
Koriander segíti a szervezetet, hogy megszabaduljon a higanytól és más nehézfémektől.

Leveles zöldségek, mint a spenót, káposzta, brokkoli és a kelbimbó, amely számos olyan antioxidánst tartalmaz amely jótékony hatással rendelkezik az egész test számára. Segítenek a diétában és az emésztésben.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!