Egy szakértő szerint vannak bizonyos jelek, amelyek arra utalhatnak, hogy a partnered esetlegesen megcsal téged. A hűtlenség gyakori jelei közül talán a legismertebbek, amikor a partner titokzatossá válik, több időt tölt a munkahelyén, és hirtelen megszűnik a közös jövő tervezése. Ám Tracey Cox szakértő szerint vannak kevésbé feltűnő jelek is, amelyekre érdemes odafigyelni.

Az első figyelmeztető jel, amit Cox kiemel, a hirtelen szenvedélyesség az ágyban. Ha a partnered eddig nem mutatott nagy érdeklődést az együttlétek iránt, de hirtelen megváltozik a viselkedése, ez lehet jele annak, hogy valami nem stimmel. Cox szerint sokan tévesen gondolják, hogy a megcsalóknak nincs kedvük a szexuális együttlétekhez, pedig épp ellenkezőleg, a csalás izgalmasabbá teheti az otthoni romantikát.

A második jelet a partner viselkedésének változása jelenti a másik féllel szemben. Ha a korábban kedves partner hirtelen kritikusabb lesz vagy épp ellenkezőleg, aggodalomra adhat okot. Cox szerint a folyamatos veszteséggel való egyetértés vagy a rendkívül kritikus hozzáállás jelezheti, hogy a partnered már nem elkötelezett a kapcsolat iránt.

A szakértő további figyelmeztető jelekről is beszél, mint például a szemkontaktus kerülése és a másik féllel való vádaskodás. A hűtlen fél gyakran hibáztatja a másikat, és azzal vádolhatja, hogy nem hűséges. Cox szerint a szemkontaktus elkerülése is jelezheti a hűtlenséget, hiszen csak a tapasztalt hazudozó képes egyenesen a szemébe nézni annak, akit megcsal, és nem tükrözi vissza az érzéseit.

Végül, a legfontosabb figyelmeztető jelzés az, ha a partnered drasztikusan megváltozik. Ha korábban kedvelte a könnyed filmeket, de most csak dokumentumfilmeket néz, vagy ha az érdeklődési köre és hobbija hirtelen változik, lehet, hogy ezt azért teszi, hogy a másik félnek megfeleljen. Cox szerint ezek a jelek összességében arra utalhatnak, hogy valami nem stimmel a kapcsolatban.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!