Egy olyan szöveggel kezdődő üzenet, hogy „Szia Anya és Apa” akárkihez eljuthat ma már a mai világban. Az üzenet forrása egy specifikus szám volt (726 553 818), amely átverésre vagy pénzkicsalásra utalhatott. Az interneten sokan figyelmeztetnek hasonló üzenetek veszélyességére és tanácsolják az óvatosságot az ilyen jellegű üzenetekkel kapcsolatban.


Természetesen más telefonszámokkal is óvatosnak kell lennünk.
Előfordulhat olyan helyzet, amikor valaki olyan telefonüzenetet kap, amelyben egy közeli családtagnak tűnő személy kéri, hogy beszélgessünk vele. Az üzenetben említett indok egy állítólagos sérülés miatti telefoncseréről szól.

A küldő arra ösztönzi az áldozatot, hogy pénzt utaljon át a WhatsApp-on keresztül az állítólagos telefon- és számcserére. Ez azonban egy átverési próbálkozás, amelyre szeretnénk figyelmeztetni mindenkit.
Az ilyen esetekben érdemes közvetlenül kapcsolatba lépünk az állítólagos családtaggal vagy ismerőssel, akit az üzenet említ. Ez segíthet kideríteni, hogy valós-e az általuk említett probléma vagy csak egy csalásról van szó.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!