Sokunk számára furcsának tűnhet az, hogy ne vegyünk fel alsóneműt az öltözékünk alá. Hiszen hozzászoktunk, hogy ruháink alá vesszük, és néhányunk még éjszaka sem veszi le őket.Az állandó alsónemű viselése nem a legjobb választás az egészséged szempontjából.

1. Nem tud szellőzni a nemi területed.

Ha azok közé tartozol, akik szívesen viselnek szintetikus csipke alsóneműt, érdemes lehet újragondolni ezt a szokást. Bár a szintetikus anyagok vonzóbbak lehetnek a pamutnál, nem lélegeznek, és csapdába ejtik az izzadságot és nedvességet a nemi területed körül. Ha időnként nem szünetelteted az alsónemű viselését, az izzadság és nedvesség kombinációja bőrirritációt okozhat, sőt akár élesztőfertőzést és húgyúti fertőzéseket is előidézhet.

2. Szagokat okozhat.

 A szintetikus rostok csapdába ejtik az izzadságot és a baktériumokat a ruházaton belül, és ez a kombináció kellemetlen testszagot eredményezhet. Hogy elkerüld az erős szagokat, időnként hagyd el az alsóneműt, mivel ez lehetővé teszi az izzadság párologását, és minimalizálja a kellemetlen szagokat.

3. Bőrirritációt okozhat.

 Még ha nem is vagy ahhoz szokva, hogy néha-néha levedd az alsóneműd, jó ötlet lehet, ha bőrirritáció vagy berepedezés tapasztalható a nemi területed körül. Az olyan túl szűk és mesterséges anyagokból készült alsóneműk irritálhatják a finom bőrt, és akár sérülést és fertőzést is okozhatnak. Hogy elkerüld ezt a kellemetlen érzést, próbálj meg bő szabású ruhákat viselni, és néha-néha hagyd ki az alsóneműt.

4. Allergiás reakciót okozhat.

A kedvenc rózsaszín vagy lila bugyid biztosan jól néz ki, de azokban az artifikális festékekben lévő vegyi anyagok irritációt, duzzanatot és kiütéseket okozhatnak. És ha soha nem adsz időt magadnak az alsónemű viselésének szüneteltetésére, a textilfestékekben lévő vegyi anyagoknak való kitettség nap mint nap komolyabb fertőzéseket eredményezhetnek.

Mit gondolsz az alsónemű nélküliségéről? Kipróbáltad már?

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!