Néhány ember számára teljesen normális, hogy házikedvencükkel együtt aludjanak az ágyban. Azonban orvosok szerint ez elfogadhatatlan, és komoly egészségügyi veszélyekkel járhat. Az állati szőr és az elhalt hámsejtekből származó állati korpa légzési problémákat és allergiás reakciókat okozhatnak.

Ezek a tünetek lehetnek lappangók, és hirtelen fellépők is.
A háziállatok szőrével való érintkezés allergiás reakciókat válthat ki gyermekek és felnőttek körében is. Az állati szőr és korpa részecskéi bejuthatnak a tüdőbe, ahol az immunrendszer azokat idegen anyagként azonosítja, és allergiás választ vált ki.

Ennek következtében gyulladásos reakció indul be, antitestek és hisztamin szabadul fel, ami összehúzza a légutak sima izmait, és növeli a hörgők váladékát és duzzanatát. Ez az oka annak, hogy a háziállatok okozta asztma különböző kellemetlen tüneteket okoz, mint például köhögés, sípoló légzés, mellkasi szorító érzés és légszomj.


Emellett a bolhák is komoly problémát jelenthetnek. Egy felmérés szerint majdnem minden negyedik kutya bundájában található bolha. Fontos rendszeresen ellenőrizni és kezelni őket.
Továbbá fontos megjegyezni, hogy a kutyák és macskák is hordozhatnak olyan baktériumokat, mint a szalmonella, az E. coli és a Shigella, amelyek gyomor-bél fertőzéseket okozhatnak.
Az egészségünk és a háziállataink egészsége érdekében jobb, ha nem osztjuk meg kedvenceinkkel az ágyunkat. Ezen kívül néhány kutya féltékeny lehet, ha másokkal kell megosztania alvóhelyét, és akár agresszívvá is válhat.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!