Sokan nem bírják ki, hogy ne puszilgassák a kutyájukat.

Elég sok ember szerint természetes dolog az, ha a kutyusa arcon vagy szájon nyalja őket. Ez azonban korántsem veszélytelen.

Az első dolog, amire gondolhatunk, hogy a kutyák előszeretettel nyalogatják a saját hátsójukat, és ezután jönnek nekünk puszit adni. Uhhh…

Van ennél ijesztőbb ok is ami miatt el kell kerülni az ilyesmit. Egy állatorvos asszisztens a TikTokon magyarázta el, hogy miért nem szabad szájon puszilni kedvenceinket.

„Ha szájon puszilod a kutyádat, ideje ezt abbahagynod. Szó szerint elveszítheted a végtagjaidat emiatt”

A kutyák szájába sok baci vagy vírus lehet, amelyek gond nélkül terjedhetnek át az emberre, és bizony komoly gondot okozhatnak.

„Ez egy súlyos betegség, amely kiterjedt szisztémás fertőzést, szeptikus sokkot és akár gangrénát (üszkösödés) is okozhat, attól függően, hogy milyen gyorsan terjed el a szervezetben, és mikor diagnosztizálják.”

Greg Manteufel azután veszítette el a végtagjait, hogy a kutyája megnyalta, az imént említett baktériumok miatt. De arra is volt példa, hogy egy Pauline Day nevű lány karját megharapta egy kutya, akinek a nyálában olyan vírusok voltak, amibe a nő bele is halt.

„Egyes esetekben csak az amputáció lehet a megoldás. De miért akarnánk magunknak ilyen gondot, ha egyszerűen abba is hagyhatjuk a kutyánk puszilgatását.”

A Capnocytophaga baktériumok karmolás, harapás vagy közeli érintkezések révén terjedhetnek, és akár szepszist is okozhatnak.

Ezek az esetek ugyan ritkák, de megéri kockáztatni?

 

 

 

 

 

 

 

 

forras

 

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!