Egy asztalosnak jól jön az ilyen!

 

Devendra Suthar mára Guinness rekordok könyvébe is bekerült mint a legtöbb ujjal rendelkező ember. Mind a négy végtagját beleszámolva 28 darab ujj található a rajtuk. Azt, hogy minden végtagján plusz kettő darab ujj alakult ki azt egy nagyon ritka fejlődési rendellenességnek köszönheti amit polidaktiliának neveznek.

 

A polidaktilia (sokujjúság) a fejlődési rendellenességek között az ujjrendellenességek egyike. Leggyakrabban hatujjúságában nyilvánul meg, főleg a kéz kisujji oldalán jelentkező ujjtöbblet formájában.

A hatujjúság e típusának két formája ismert. A súlyosabb megnyilvánulásakor szinte egy teljes hatodik ujj látható, mely az összes csontot magában foglalja. Az enyhébben a csökevényes hatodik ujj lényegében csak bőrnövedéknek számít.

Leggyakoribb a hatujjúság alakjában, midőn a hüvelyk vagy a kisujj mellett egy-egy számfeletti ujjat találunk; olykor a középső ujj hasad meg. Sokszor szimmetrikusan jelentkezik mindkét kézen, vagy mindkét lábon. A sokujjúság örökölhető, ismeretesek családok, melyeknek összes tagja polidaktiliás.

A kétoldali sokujjúság többsége öröklődik, méghozzá dominánsan, ami azt jelenti, hogy a valamelyik szülőben előforduló sokujjúság a gyermekek felében várható. -wikipédia

 

 

Suthar asztalosként dolgozik és nem ritkán csak azért keresik fel műhelyét, hogy kvázi a helyi látványosságot megcsodálva saját szemükkel lássák a plusz ujjait, ám a férfit ez nem zavarja, inkább fél attól, hogy munka közben levágja valamelyik ujját...

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!