Ha szeretnél egyedi padlót olcsón, mutatjuk hogyan csináld!

Ha keres egy egyszerű és különösen kedvező árú padló, itt van! Ha valaki azt mondja, hogy papírból lehet padlót csinálni azt kinevetem! Ráadásul nem is drágán, egyedi padló? Valóban egyedi és nem zsebbenyúlós padlót készíthetünk viszont kell némi türelem hozzá! Most még tudjuk, hogy nem érti de mutatjuk is, hogyan készül!

 

Szükség lesz hozzá:

papírzacskók vagy barna papír
ragasztó
lakk
szerszámok

Az első lépés az, hogy hozzunk létre egy teljesen sima padlófelületet ha jelenleg nem ilyennel rendelkeznénk, kerüljük a lyukakat és a puklikat, majd tisztítsuk meg a felületet!

Fontos, hogy a zacskót, vagy papírt ne vágjuk, hanem tépjük így érve el a rusztikus hatást. Hogy mekkora méretűre azt már csak a saját ízlésünkre bízzuk, de megint csak kiemelem, hogy ne vágjuk. Ha van vonjuk bele a gyerkőcöket, biztosan évezni fogják, de vigyázzunk ne egyforma darabok szülessenek.

Mártsuk az 1:1 arányban vízzel elkevert ragasztóba a papírdarabokat és kezdjük el őket átfedéssel lefektetni a padlóra.
Az átfedés azért is fontos, mivel száradás során keveset zsugorodik a papír, illetve ügyeljünk, a buborékokra is, egyszerűen ki is lyukaszthatjuk egy tűvel, hogy távozzon az oda nem kívánatos levegő
Hagyjuk két napig száradni, biztos ami biztos!
Végül vigyük fel a lakkrétegeket, annyi számban felhordva amennyit megkíván a padló, de nem spóroljunk vele mert ez fogja megadni a padló fényességét!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!