Jelenleg itt tart a vizsgálat.

 

Az olasz rendőrség eddig nem talált tárgyi bizonyítékot arra mutatóan, hogy bármilyen műszaki probléma okozta volna a Veronánál múlt héten súlyos balesetet szenvedett Magyar autóbusz tragédiáját - nyilatkozta Girolamo Lacquaniti, a veronai közúti rendőrség parancsnoka hétfőn.

Girolamo Lacquaniti közölte, hogy az Olasz hatóságok a baleset óta folyamatosan végzik a vizsgálatokat “jól állnak, ami az autóbusz által megtett út részletes rekonstrukcióját illeti”. Kihangsúlyozta, hogy a baleset okait vizsgálva “több lehetőségen dolgoznak, de jelenleg semmilyen tárgyi bizonyíték nem utal a jármű bármilyen különösebb meghibásodására”. Az áldozatokon végzett orvosszakértői vizsgálatok eredményei is teljesebb képet adnak a baleset részleteiről.
 

 

Időigényes az azonosítátás

“Fényt akarunk deríteni arra, ami történt, ezt szolgálta a baleset óta eltelt három nap munkája” – mondta Girolamo Lacqaniti. Nyilatkozatából kiderült, hogy az olasz hatóságok munkáját nagyban megnehezíti, hogy számukra is megrendítő ami történt és a helyszínre érkező mentősök és rendőrök is segítségre szorulnak a látottak feldolgozásában.

Az észak-olaszországi Veronánál balesetet szenvedett magyar külön busz kiégett roncsa a szerencsétlenség helyszínén, az A4-es autópályán 2017. január 21-én. Az előző éjjelen a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz egyelőre ismeretlen okból letért az aszfaltról, és kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek. (MTI/EPA/Filippo Venezia)

A motorból sok információt kaphatnak a szakértők.

Az eddig rendelkezésre állló információink szerint az autóbusz nekisodródott az autópálya szalagkorlátjának, majd ütközött egy felüljáró tartófalának és kigyulladt.

Az Olasz hatóságok elmondták, hogy az ügyészség külső műszaki szakértőt kért fel konzulensként a kiégett autóbusz roncsának megvizsgálására. Hangsúlyozta, hogy a jármű motorja nem semmisült meg a lángokban, így információkkal szolgálhat. Az ügyész hozzátette, hogy az áldozatok azonosításának lezárása után megadják az engedélyt a halottak hazaszállítására.
 

A súlyos sérültek továbbra is válságos állapotban vannak.

Giovanna Ghirlanda, az életveszélyes állapotban lévő két magyar sérültet kezelő Borgo Trento veronai kórház orvosigazgatója az MTI-nek telefonon elmondta, hogy a betegek állapota nem változott, továbbra is stabil, de válságos. A veronai kórházakban ápolt hat magyar súlyos sérültből ők ketten maradtak itt.

Az együttérzők a Római Magyar Akadémián (RMA) hétfőn és kedden egy könyvbe jegyezhetik be részvénynyilvánításaikat. Az első nap számos olasz és külföldi diplomata tett ilyen bejegyzést.

Forrás: www.hirado.hu

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!