Legyenek a Tiéd a környék legszebb muskátlijai!

 

Itt a tavasz ezt már mindenki érzi a szeszélyes áprilisi időjárás ellenére is! Már egyre többen járnak csupán pólóban és rövidnadrágban, tehát itt az ideje foglalkozni kicsit a virágoskertek és a teraszok, erkélyek virágosításával. A muskátli a legnépszerűbb növény ezeken a helyeken, nem véletlen mert amíg a jó idő tart, jellemzően tavasztól őszig ezek a növények képesek virágozni! Ám sokszor nem teszik ezt mivel helytelenül gondozzuk őket. Ha betartjuk a lenti 9 szabályt nekünk lesznek a legszebb muskátlijaink a környéken!

1. Ha azt szeretnéd, hogy a muskátlid hosszú ideig szép legyen és virágozzon, akkor válassz olyan növényt, amely egészséges és szép zöld a levele, ez hozza a legszebb virágokat.

2. Használj banánhéjat: h: h: ha banánt eszel ne dobd el a héját, tedd rá egy darab papírra és szárítsd meg. Amikor megszáradt darált le vagy zúzd apróra és keverd bele a virágföldbe. A banánhéj többféle értékes tápanyagot tartalmaz, főleg káliumot, amely a muskátli fejlődéséhez és virágzásához, elengedhetetlen tápanyag.

3. Ha szeretnéd, hogy a muskátlid szára elágazóbb legyen, akkor vágd le az elöregedett törzseket.

4. Ne öntözd olyankor a növényt, amikor a nap a legerősebben süt.

5. Találj a muskátlinak egy olyan helyet, ahol sok fény éri.

6. Védd meg az erős napsugaraktól, mert megégnek a levelei.

7. Néha tisztítsd meg a muskátlit a száraz levelektől, mert az elszáradt levelek gátolják a növekedést, gombásodás léphet fel az elhalt részeken és nem is esztétikus.

8. Ne tartsd mindig árnyékban a muskátlit, mert több levelet fog hozni mint virágot és a levelei hamarabb megbetegszenek.
Hirdetés    

9. A muskátlit reggel vagy este locsold, néha ajánlatos lezuhanyozni a növényt, erre a célra csak állott vizet használj, amit 2-3 napig üvegben tároltál. A kártevőket rovarirtóval, a betegségeket pedig gombaölőszerrel riaszd el!

bidista.com

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!