A vércsoportunk köztudottan számos dolgot befolyásol, a betegségekre való hajlamot, a testalkatot, a testsúlyt, stb...A kutatók szerint emellett azonban nagyban meghatározza temperamentumunkat és személyiségünket is, hogy milyen vércsoportba tartozunk. Lássuk az állításokat.

0 vércsoport
Az ebbe a vércsoportba tartozó emberek hajlamosabbak a stresszre, mint más vércsoportú emberek. Ez annak köszönhető, hogy a kortizol nevű stressz hormon tovább marad a vérükben, mint másoknak. Ezzel magyarázható az is, hogy hamarabb öregszenek az átlagnál. Barátságosak és nyitott gondolkodással rendelkeznek.

A vércsoport
Ez a vércsoport az, amelyik a leginkább hajlik a rögeszmés dolgok felé, ők azok, akik a legtöbbször esnek áldozatául egészség károsító dolgoknak. Temperamentumuk elszántságukban, magabiztosságukban és nagy intelligenciájukban mutatkozik meg.  

B vércsoport
A kutatók megállapították, hogy a B vércsoportba tartozó emberek magával ragadóak és ők azok, akik a leginkább eltérnek a többi embertől. Kreatív jellemvonással rendelkeznek, a szenvedélyesség és az erős akarat határozza meg őket. Önzőek és impulzívak.

AB vércsoport
Nekik van a legnagyobb esélyük az idős kori memóriazavarokra. A tanulási és magatartási statisztikában náluk tapasztalható a legtöbb probléma. Emellett nagyon együtt érzőek tudnak lenni és képesek alkalmazkodni minden helyzetben anélkül, hogy elveszítenék egyéniségüket.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!