Szeptember 22-én halálos injekcióval végeztek ki egy olyan halálraítélt férfit, aki ártatlannak vallotta magát. 44 éves Anthony Sanchez-t Juli Busken brutális meggyilkolása miatt ítélték halálra. Juli Buske, az Oklahomai Egyetem hallgatóját elrabolták, szexuálisan zaklatták, majd fejbe lőtték. Ez a kegyetlen bűncselekmény sok évig megoldatlan maradt. Végül az áldozat ruházatából és a tetthelyről származó DNS-t alapul véve sikerült azonosítani Sanchez-t. Azokban az időkben már börtönben ült betörések miatt.. 2006-ban ítélték halálra.

Az év elején az Associated Pressnek nyilatkozva azt mondta: „Ez egy koholt DNS.”
„Ez hamis DNS. Ez nem az én DNS-em. Ezt mondom az első nap óta.”


A KFOR-nak adott interjújában néhány nappal a halála előtt ismét ártatlannak vallotta magát, és így nyilatkozott: „Ha ez teszi boldoggá Buskenéket és képesek továbblépni, akkor örülök nekik. De én ártatlan vagyok. Nem én öltem meg a lányukat.”
A Daily Mail beszámolója szerint Sanchez utolsó étkezése többfogásos volt. Első fogásában sült csirkesteak, sült okra és burgonyapüré szerepelt, majd következett almás pite és fagylalt desszertként. Ezek után fogyasztott egy forró tekercset és édes jeges teát.

Az utolsó szavai ezek voltak:
„Ártatlan vagyok. Nem öltem meg senkit.”
Állítása ellenére a vizsgált DNS minták azonosak a Busken bugyiján és trikóján találtspermából szerzett mintákkal.
Nin
cs arra utaló jel, hogy a vizsgálatok során hibáztak volna, például összekeverték volna a mintákat. A rendőrség azt mondta, hogy „Semmi kétség, hogy

 

Anthony Sanchez egy brutális erőszaktevő és gyilkos, aki megérdemli az állam legkeményebb büntetését.”
A DNS-en kívül más bizonyítékok is kapcsolatba hozták őt a helyszínnel, beleértve a ballisztikát és a cipőlenyomatot.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!