Felejtsük el a drága tisztítószereket!

Aki rendszeresen meg sokat főz tapasztalhatja, hogy bármennyire is vigyáz az edényeire, az alján idővel megjelenhetnek makacs lerakódások és elszíneződések! Mielőtt különböző súroló szerrel és szúroló eszközzel nekiesnénk mutatunk egy olcsóbb és környezet kímélőbb megoldást!
 

Mivel természetes anyagokról van szó a gumikesztyűt dobhatjuk is a sarokba, nem fogja bántani a kezünket!
   

1. Burgonya

Fogunk egy kézreálló burgonyát, vágjuk ketté és mártsuk bele szódabikarbónába! Ezzel alaposan dörzsöljük át a szennyezett edényeket kívül belül! Meg fogunk lepődni mit kapunk!

2. Teafilter

Vegyünk elő néhány még nem használt teafiltert! Kevés víz segítségével dörzsöljük át a piszkos felületet. Bármilyen fajta teafiltert használhatunk, remekül fogja magába szívni a zsíros lerakodásokat!

3. Szódabikarbóna

Használtuk már a krumplis ötletnél. Viszont ha az edények belsejét esetleg evőeszközöket szeretnénk súrolás nélkül tisztítani akkor a legjobb módszer! Rakjunk 5-6 evőkanál  szódabikarbónát az odaégett edénybe és rakjuk fel főni, akár egy órán keresztül a szennyeződés mértékének megfelelően! HA van erősen szennyezett evőeszközünk is azt is nyugodtan tegyük bele. Szinte le fog ugrani a kosz az edény faláról!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!