A tudósok már régóta kutatják az olajfa levelének jótékony hatásait és arra a megállapításra jutottak, hogy sok betegség megelőzésére, illetve kezelésére kitűnő.

Elsősorban az egyik legfontosabb szervünket, a szívet védi. Óvja a keringési rendszert, erősíti az immunrendszert, energiával tölt fel, segít a normális vérnyomás beállításában, a cukorbetegség és az Alzheimer-kór megfékezésében.

Az olajfa levelét még a fáraók mumifikálásánál is használták, gyógyításra is először itt, az ókori Egyiptomban alkalmazták.


Később, amikor az egész világon ismert lett a növény a leveleket porrá zúzták, és ezt használták lázcsillapításra, majd később a levelekből főzött teát a malária ellen is fogyasztani kezdték.
Az olajfalevél hatékonyan veszi fel a harcot a különböző baktériumokkal, vírusokkal szemben is. Megküzd a candidával, az agyhártya gyulladással, az agyvelő gyulladással, az influenzával, a herpesszel, a hepatitis B-vel, a tüdőgyulladással, a megfázással, Epstein-Barr-vírussal (EBV), az övsömörrel, a krónikus fáradtsággal, a tuberkulózissal, a súlyos hasmenéssel, a húgyúti fertőzéssel és a fülgyulladással.

Mi a titka?
Az olajfalevélben található meg az oleuropein nevű keserű anyag, amelyet először az 1900-as években választottak ki. 1962-ben egy olasz kutató úgy találta, hogy az oleuropein csökkentheti a vérnyomást az állatok esetében. Ezután európai kutatók alaposan megvizsgálták az oleuropeint, és nagy meglepetésre arra jöttek rá, hogy rengeteg betegség ellen hatásos. A levelekben található antioxidánsok miatt képes megvédeni a szívet koszorúér elzáródástól és az erek súlyos károsodását is megakadályozza. Az érelmeszesedés ellen is jó, és azért élnek olyan sokat a mediterrán égövön lakók, mert az olajfa leveléből készült főzet kitűnő öregedés elleni szer is.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!