Ismerd meg a kertészek titkos trükkjét!

Ha a citromra gondol egy magyar ember az után, hogy elindul a nyálelválasztása a C-vitamin jut róla az eszébe, aztán a konyha és végül a koktélos pult.
A mellett, hogy süteményekhez, halas ételekhez, fogyókúrához és finom koktélokhoz használjuk a citromot másra is mint amire egy átlag ember szokta.

 

 

A kertben használva rovarirtóként és a növények trágyázására is bevethető. Ugyan nem a legolcsóbb megoldás, de a legjobb benne, hogy természetes, így nem kell félni a vegyszerek okozta károktól.

1. Tökéletes rovarriasztó

Ha szeretsz esténként a teraszon ücsörögni, vagy a kertben sütögetni, de utálod, ha megesznek a szúnyogok, akkor vesd be a citromot. Forralj fel 1 dl citromlevet és tedd az asztal közepére egy mélytányérba. Távol tarthatod a szúnyogokat és más rovarokat, hiszen ezek az állatok nem kedvelik a citromban található különleges aromákat.

2. A héját tedd a rózsa tövébe!

Ha kifacsartad a teába a citrom levét, ne dobd ki a héjat! Reszeld le, vagy vágd nagyon apróra és szórd a rózsa, vagy más savasságot igénylő növény földjére. Tökéletes trágya lesz belőle, amelytől szépek és egészségesek lesznek a virágok.


3. Használd gyomirtóként!

A nemkívánatos gazra önts egy kis citromlevet, és garantáltan nem fog előbújni többé a földből idén, még a gyökerét is elpusztítja. Arra azonban vigyázz, hogy a haszonnövények még véletlenül se kapjanak belőle, mert azokat is elpusztíthatod.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!