Reméljük, nem ismersz magadra...

Több olyan személyiségtípus is létezik, amellyel gyakorlatilag lehetetlen normális és kiegyensúlyozott párkapcsolatot létesíteni. Nézd meg, melyek ezek, hogy legközelebb jól dönts, ha a boldogságot keresed!

1. Az örök kritikus

Neki megfelelni lehetetlen, mindenben talál kivetnivalót, bármilyen jószándék is vezérelt téged a cselekvéskor. Mindig arra fog törekedni, hogy saját ízlése szerint alakítson téged. Sokszor azt hiszik a kritikus lelkek, hogy így gondoskodnak a párjukról, pedig ez egyáltalán nem igaz.

 

2. A betegesen féltékeny

Ha egy brazil szappanoperában akarod találni magad, válassz féltékenykedő párt! Sajnos azonban a kezdetben imponáló tulajdonság teljes elszigeteltséget is hozhat az életedbe, ha a párod eljut odáig, hogy korlátozza még az ismerőseiddel, barátaiddal, neadjisten családtagjaiddal való kapcsolattartást is. Döntsd el, hogy megéri-e kockáztatni!

 

3. A hazudozó

A krónikus hazudozók már az első randin kitalált történetekkel traktálnak és a dolog később sem változik. Nem csak úgy kipreparálják a történeteiket, hanem kényük-kedvük szerint változtatják, ide értve a személyes adataikat is (például exek száma és személye, emberekkel való viszonyuk). Ez aláássa a bizalmat, anélkül pedig képtelenség rendes kapcsolatot fenntartani.

 

4. Az érdekember

Az érdekember hamar a bizalmadba férkőzik, hogy aztán kegyetlenül kihasználjon. Általában gyorsan bekövetkezik, hogy 'nehéz anyagi helyzetbe' kerül, ami aztán sosem lesz jobb. Elkezdődik a pénzed lecsapolása, ami a végtelenségig tart - illetve addig, amíg meg nem elégeled.

 

5. A függő

Alkohol, drog, szerencsejáték? A függők nem képesek nemet mondani a kísértésre, inkább tönkreteszik a családjuk és szeretteik életét is. Ne gondold, hogy miattad majd megváltozik! Ideig-óráig talán sikerül, de amint jön egy probléma a kapcsolatotokban, vissza fog menekülni a függőségeihez. 

 

6. A drámakirály / drámakirálynő

Ez a személyiségtípus mindenben a tragédiát látja. Biztosak benne, hogy az egész világ összefogott ellenük: a kollégák, a barátok, a családtagok és még a szerelmük is. Itt kell feltenned magadnak a kérdést: biztos, hogy hosszú ideig szeretnél egy olyan ember mellett maradni, akinél csak a pszichológus szerepét töltheted be?

 

7. A munkamániás

Eszedbe se jusson olyannal összejönni, akit a munkája jobban érdekel, mint te! Kezdetben büszkén dicsekedhetsz a párod fontos beosztásával vagy felelősségteljes munkájával, de készülj fel: nem lesz ideje randizni veled.

 

8. Az örök gyerek

Aki örök gyerek maradt, az nem tud önállóan döntést hozni, a felelősséget pedig a párjára hárítja. 'Anyura' és 'Apura' van szüksége, aki mindent megold helyette és bármiben segít neki. Te melyik szeretnél lenni?

 

9. A totális ellentéted

A párod egy jó tulajdonsága is válhat rémisztővé, ha az homlokegyenest ellenkezik a te céljaiddal, elveiddel vagy életfelfogásoddal. Az elején még persze szuper, hogy annyi mindenről lehet beszélgetni és vitatkozni. Csak ne a házasság után derüljön ki, hogy te négy gyereket akarsz, ő meg egyet sem, mert a kóbor cicák befogadását tekinti életcéljának.

 

10. Az egoista

Az önző ember számára csak saját maga a fontos. Totálisan megfeledkeznek másokról és úgy gondolják, ez így van rendjén, hiszen 'önmegvalósítunk'. Nem hogy nem gondoskodnak a párjukról, hanem még azt is elfelejtik megkérdezni, milyen napjuk volt aznap. Velük hívják az életet 'társas magány'-nak.

 

Oszd meg a barátaiddal is, hogy ne szaladjanak bele ezekbe a csapdákba a párválasztáskor!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!