Annak ellenére, hogy milyen sokba kerül rengeteg kalandor áll sorban azért, hogy megmászhassa a 8848 méteres hegycsúcsot. Bár sokan meghalnak, mégis népszerű úti cél.

Akik már megmászták a csúcsot úgy nyilatkoztak róla, hogy olyan mintha az óceánok mélyére merültek volna, vagy felmentek volna az űrbe egy utazásra.

Edmund Hillary és Tendzing Norgaj voltak azok, akik 1953. május 29-én elsőként mászták meg a csúcsot, 15 percet voltak fent, majd elindultak lefelé.

Az egyik legdrágább expedíció a Mount Everest

Az árakat sok minden befolyásolhatja. Az időjárás, a logisztikai költségek, drágulhat az engedélyezési díj, és azt is meg kell említenünk, hogy két év alatt több mint hétszázalékos volt a drágulás.

A költségeket 20 és 70 millió forint közé lehet tenni.

20 millió forint alatt lehetetlen megúszni az expedíciót, és néhány extra szolgáltatással gyorsan el lehet érni a 70 millió forintot is.

Ez körülbelül egy 3 hónapos út az alaptábortól számítva, ami maga is 5300 méter magasan van.

Érdekes, de 3 hónap sem elég ahhoz, hogy az emberi test alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez. Be kell kalkulálni z, agy- vagy tüdőödémát, vakságot és végtagfagyást is.
Az oxigénhiányos környezet miatt az ember könnyen elveszítheti a józan ítélőképességét, és emiatt nem tud reális döntéseket hozni.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!