A hétvége szokatlan szeles időjárása miatt bárhol az országban előfordulhat az áramszolgáltatás kimaradása!

Magyarországra mostanában nem volt jellemző a téli hideg idő. Viszont amit megtapasztalhatunk ezen a hétvégén nem csak az igazi tél helyenkénti -20 fokkal, hanem a hozzá kapcsolódó orkán erejű szél ami miatt a hőérzetünk drasztikusan csökken. Ezt nem csak akkor érzékeljük, ha kint vagyunk a szabadban, hanem a nem jól szigetelt lakások és házak lakói a szokásosnál is magasabbra tekerhetik a termosztátot.

E mellett a szabadban tartózkodókra rengeteg veszély les, hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a hideg időben csúszóssá váló járdafelületeken a szél hatására könnyebben elcsúszhatunk, ezért mindenkit kérnek, ha teheti ne hagyja el otthonát!

Felhívják a figyelmet mindenki számára, hogy a nagy szél miatt a nem megfelelően működő fűtési rendszerek legyenek azok gázosak, vagy szilárd fűtőanyagúak nem biztos, hogy megfelelően el tudják vezetni a szénmonoxidot ezért kérjük legyenek körültekintőek!

Továbbá, az elmúlt időszak időjárása, az elektromos hálózat vezetékeinek lefagyása és a nagy szél miatt előfordulhatnak, hosszabb távú áramkimaradások, amelyek befolyásolják sok gázcirkós fűtésű ház és lakás fűtési rendszerét is mivel a vezérléséhez áramra van szükség!

 

Kérünk mindenkit, hogy aki a szabadban tartózkodó, vagy bajban lévő embert lát azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot!

 

Forrás: hirado.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!