Ráadásul ugyan annyiért vagy még drágábban!

 

Azt már nagyon régóta tudjuk, hogy a német és svájci csokoládé finomabb mint a magyar vagy ha külföldön tankolunk, valahogy kevesebbet fogyaszt az autó és mintha jobban is menne, ráadásul olcsóbb is mint kint, de említhetnék azt is, hogy az osztrák mosópor jobb mint a magyar. Az, hogy Ukrajnában rengeteg hamisítvány illetve rosszabb minőségű termék, de ezzel ott tisztában is vannak valamint ezek jóval olcsóbbak mint eredeti, vagy jó minőségű társaik.

A magyar hatóságok teszteltek ugyan azon márka ugyan azon termékeinek külföldi és hazai megfelelőit és azt állapították meg, hogy hozzánk silányabb minőséget hoznak be a multik!

Részlet a tanúlányból:

"az édesipari termékek közül a közismert márkájú csokoládék mindenhol ugyanolyan minőségben kaphatók, de például az ostyás Manner édességek esetében az osztrák mintákban az ostya állaga kedvezőbb volt.
A Nutella mogyorókrém esetében a a magyarországi minta kevésbé volt lágy és jól kidolgozott az osztrákhoz képest.
A marcipánnal töltött Ritter Sport étcsokoládéban pedig a magyar változatnál – azonos cukor- és zsírtartalom mellett – az étcsokoládé burok nehezebben olvadt.
"

 

A Magyarországon vásárolható Coca-Cola cukortartalma pedig 0,6 százalékkal volt magasabb mint az osztrák, ami még nem is lenne hatalmas gond, mert magyarázható azzal, hogy a magyarok az édesebb ízt kedvelik, de az édesítésre az olcsóbb kukorica alapú édesítőszer felhasználásával készítik.

Mint fogalmaznak:

 

"a Magyarországon kapható változat illata kevésbé telt, kevésbé összetett, ami a felhasznált aromák minőségének különbségből eredhet."

 

A megállapításra került még az is, hogy

    a Nesquick kakaópor osztrák mintáját harmonikusabb, intenzívebb kakaós illat, telt kakaós-csokis íz jellemzi.
    a Knorr levesporoknak pedig hiába volt ugyanaz a nevük, nem is hasonlítottak egymásra.

 

Forrás Magyar Idők

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!