Nem tesz jót a fájó ízületeknek a fekvés és a pihenés!

 

Önnek is ízületi bántalmai vannak? Fáj a térde, bármennyire is pihenteti egyre rosszabb? Ne csodálkozzon, nem tesz jót az ízületeknek a pihenés, sőt még ront a helyzeten! Természetes és ösztönös reakció még abból az időből mikor nem létezett orvostudomány, hogyha fáj valami akkor azt pihentetni kell és meggyógyul, vagy belehalunk. Mára azért ez már igencsak megváltozott, viszont ez az ízületi problémákra nem nagyon jelent meg a köztudatban. Az orvostudomány mai állása szerint az ízületi problémák java része gyógyíthatatlan. Ezen felül a legrosszabb amit elkövethetünk egy fájós térdel, hogy pihentetjük, ugyanis ilyenkor a kvázi kenőanyag az ízületi folyadékból is kevesebb termelődik Lehet tompítani gyógyszeres kezeléssel enyhíteni a fájdalmat.

Meglepő módon a mozgás a leghatékonyabb természetes módja a fájdalom csillapításának.

Igen szembe kell menni minden ösztönös és berögzült megérzéssel. Igaz nem egyszerű mivel le kell győznünk a fájdalmat és az ésszerűtlennek tűnő mozgást gátló ösztönöket. Szedhetünk fájdalom csillapítót vagy elviselve a fájdalmat mozoghatunk pl egy térd ízületet érintő fájdalomnál napi egy óra erőltetett sétával akár egy hát alatt csökkenthetjük fájdalmainkat. Furcsa alternatívát fogunk ajánlani a fájdalom enyhítésére, hogy a mozgás könnyebben mehessen ami nem más mint a hideg. Nem is akármilyen, hanem egy legalább mínusz 130 fokos jéghideg. Ilyet találunk a jégszaunákban, amely akár egy alkalmas használat esetén sokaknál fél évre is csökkentheti az ízületi fájdalmakat, ezzel elősegítve a mozgást, a természetes és a szervezet önálló hosszú távú fájdalomcsillapítására.

 

jégszauna

 

Az ízületi gyulladás már népbetegségnek számít a fejlett nyugati országokban, főleg az Amerikai Egyesült Államokban, ahol az elhízás és a mozgásszegény életmód különösen elősegít ennek kialakulását.

E mellett megelőzhető ezen betegség kialakulása ha főleg fiatal korban, nem olyan sportot vagy munkát végzünk amely az ízületeink mozgási tartományának csak egy részét terhelik komolyabban, mert ilyenkor egy adott ponton terhelődik az ízület ami gyulladáshoz, később kopáshoz vezethet. Viszont a mozgás fontos az egészséges ízületek megtartásához, szóval találjunk olyan sportot amely nem csak adott pontokat vesz igénybe az ízületeinkben.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!