Magyarországon is egyre népszerűbb ez az egészséges finomság.

 

Bevallom őszintén én is csak pár éve hallottam róla mikor a nővérem hozott kettő nagy éretlen narancsnak tűnő valamit. Én pedig csak néztem, hogy mi is lehet ez. Azt mondja pomelo. Mondom micsoda, Ő meg csak nevetett. Azóta rendszeresen vásárolom ugyanis nem csak finom, de nagyon laktató is, egy pomelo igazán el tud egy olyan embert is telíteni mint én aki rengeteget eszik.

A pomelo főleg Malajziában és Polinéziában őshonos citrusféle, de Kínában, Thaiföldön, Tajvanon is Vietnamban is nagyon népszerű, sőt az Egyesült Államokban és Izraelben is termesztik.

 

 

Na de nézzük miért is jó, ha ezt a déli finomságot fogyasztjuk!

Kiemelkedően magas C-vitamint tartalma kalcium és káliumtartalma is jelentős, így támogatva az immunrendszerünk és szabályozza a vérnyomásunkat is.

Rengeteg zsírégető enzimeket tartalmaz, ezért a fogyókúránk folyamán is hasznos lehet, kalóriatartalma alacsony, alig 25-50 kcal/100 gramm. Illóolaja bőrtisztító hatású, jótékony hatással van a vérkeringésre és gyulladáscsökkentő. Fontos, hogy fogyasztás előtt a hártyás válaszfalat távolítsuk el a gyümölcshúsról, ellenkező esetben élvezhetetlen lesz az íze. Leve koktélok alapanyaga is lehet, de gyümölcssalátát, lekvárt, vagy desszertet is készíthetünk belőle.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!