Szívinfarktust nyilatkoztak, de a szemtanúk állítják, mulasztás történt!

A hivatalos nyilatkozat alapján a negyedik kerületi Aquaworld egyik óriáscsúszdáján kapott szívinfarktust egy 74 éves férfi szerda délután.
'A mai napon 13:57 órakor az Aquaworld élményfürdőben egy 74 éves férfi fürdővendégünk az óriáscsúszdák érkező medencéjébe eszméletlen állapotban érkezett' – írta közleményében tegnap az élményfürdő.


Az Országos Mentőszolgálat szerint a kiérkező mentők a férfi laikusok által megkezdett újraélesztését folytatták, az életét azonban a szakszerű beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni.


'A helyszíni orvosszakértői vizsgálatok alapján a 74 éves férfi szívinfarktust kapott. A jelenlegi információk szerint emberi mulasztás és technikai hiba nem történt. A helyszínen tartózkodó hozzátartozóknak az Aquaworld munkatársai minden segítséget megadtak' – áll az élményfürdő közleményében.
Az Aquaworld a helyszínelés után a megszokott üzemrend szerint folytatta működését, az elhunyt hozzátartozóinak és családjának mély együttérzésüket fejezik ki. A férfi a Kamikaze nevű csúszdán vesztette eszméletét.

 

 

A szemtanúk viszont a közösségi oldalon fakadtak ki, mint az az alábbi facebook posztban is olvasható:

'Kedves Ismerőseim! 

Nem bírom és nem is szeretném magamban tartani felháborodásomat a tegnapi (2017.07.26.), budapesti Aquaworld-ben történt tragédia kapcsán. 

Azon keves szamu szemtanuk koze tartozom, akik az esetet testkozelbol (3-5 meterrol) asszisztalhatták vegig. Az Aquaworld szerint idézem: „(…) nem történt baleset (…) emberi mulasztás és technikai hiba nem történt (…)-„ 

Az erkezo medence partjan a soron kovetkezo varakozo voltam, epp az idos ferfivel szemkozt alltam. Nem igaz, hogy eszmeletlenul erkezett a medencebe, csak epp senki nem vette eszre, hogy nehezére esik a part felé venni az irányt, vélhetőleg rosszul van. Probalt kijonni, de a csuszdan a sorban ot koveto ferfi, teste teljes feluletevel, robbanas szeru erovel az arcara erkezett. Nyilván a medencét 2 méterről személyesen monitorozó dolgozó sem hibázott, aki nem vette észre mi zajlik és nyilván az sem, aki fentről, alig pár másodperc elteltével ráengedte a következőt. Én laikuskent azt gondoltam, abban a pillanatban kitort a nyaka; jól látható volt, hogy eszméletét az ütés következtében vesztette el és nem a csúszdán kapott infarktus miatt, ahogyan a híradások szólnak. Természetesen nem az orvosi véleményt célom felülbírálni, de én ott, akkor ezt láttam. 

Siettem a 'lifeguard'-hoz segitsegert, aki ki is emelte a testet es a foldre fektette. Ekkor szaladtam kiabalva egy masik 'eletmentohoz', hogy azonnal jojjon, mert baj van es hivjon mentot. Azt sem ertette, mit kerek tole. Lassan, unottan odasetalt, majd a kis telefonjan egy masik 18 eves diakmunkas kollegat hivott, aki csak nevetgélt, hogy vegre tortenik vmi izgalmas. 3-szor kertem, hogy segitsen vagy legalabb hivjon tenyleg mentot. Ekkor egy lelekjelenletet megorzo furdozo ferfi (nem egeszsegugyi dolgozo, kesobb beszeltem vele) ment oda es latta el a  serultet. Ekkor mar a szemei felakadtak es folyt a szaja szelen a ver. Az osszes fiatal, diaknak tuno lifeguard nezelodott (a lanyt kiveve, aki kiemelte a vizbol), nem volt egy tapasztalt 'fonok', orvos meg plane nem. Ekkor egy masik furdozo no odasietett es elkezdtek szivmasszazst alkalmazni. 15 perc utan elokerult egy defibrillator, amiben NEM VOLT MUKODO AKKUMULATOR!!! Dobbenet... 30 perc multaval erkezett egy mento, a mar hosszu percek ota halott ferfihoz...

Ennyit er egy emberelet????

Megjegyzem; 6000 Ft- os jegyar mellett, tenyleg  ennyire futja?!?!

Budapest egyik legmenobbnek titulalt viziparadicsomaban igy vigyaznak a vendegekre 2017-ben? Melysegesen felhaborito, elszomorito, dobbenetes. Nem is találok szavakat…

Bar az elhunyt ferfi csaladjanak fajdalmat mar nem lehet enyhiteni, megis szeretnem, ha ez a tortenet minél több emberhez eljutna, es az Aquaworld legalabb tanulna az esetbol.

Kérlek, ha tehetitek, osszátok meg! Ha pedig ujságíró, riporter, vagy a média világában kompetens ember olvassa, kérem, vigye hírét soraimnak.'

Nem tudjuk mit is mondhatnánk erre. Van, amire már nincsen szó.
Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!