Nem csak az étkezés fontos a fogyókúrában!

Rengetegen próbálnak, diétázni és fogyni és odafigyelnek az étkezésükre, de a folyadékbevitel is sokat tud a zsír égetésében segíteni. Mutatunk néhány egyszerű italt ami elősegíti a strandforma elérését!

Vágj fel két almát vékony szeletekre, és dobj mellé egy fahéjrudat a vízbe. Az alma savanykás íze serkenti az emésztést, a fahéj aromája kiegyenlíti a vércukrot, így csökkenti az éhségérzetet.

 

Egy fél grépfrút és egy ág rozmaring frissítő, kesernyés ízt és a máj enzimtermelését, valamint keringést élénkítő hatást ad a víznek. Ha nem szereted a keserűt, húzd le a grépfrút fehér héját!

 

100 gramm felkarikázott uborka és egy evőkanálnyi felaprózott petrezselyem felhasználásával erős vízhajtó italt készíthetsz. A hatást és az ízt fokozza, ha néhány karika zöldcitromot is teszel hozzá.

 

Egy narancsot szelj vékonyra, és egy vaníliarúddal add a vízhez. A fűszer illata csökkenti az éhséget, a gyümölcs pedig a szervezetet terhelő, túlsúly okozta gyulladásos állapot megfékezésében segít.

 

Vágj két, egy-egy centis karikát egy friss ananászból, majd aprítsd a vízbe őket, és tegyél melléjük egy evőkanál reszelt gyömbért. Az ital serkenti az emésztést és csökkenti a puffadást.

 

100 gramm szeletelt eper és öt-hat levél friss bazsalikom kiáztatásával olyan italt kapsz, amely serkenti az inzulinelválasztást, és tele van antioxidánsokkal.

 

200-250 gramm görögdinnyével és fél evőkanál felaprított mentalevéllel olyan italt készíthetsz, amely jó alaposan megdolgoztatja a vesédet, és ezzel segíti a méreganyagok ürülését a szervezetből.

 

Egy fél citrommal és három szál virágos levendulával különleges ízt kap az italod, mely serkenti az emésztést, javítja a zsíranyagcserét, sőt, oldja a stresszt.

 

Egy marék feketeszeder és két-három levél zsálya vagy menta beáztatásával vízhajtó, gyomornyugtató italt készíthetsz.

 

Három-öt evőkanál gránátalma húsos magjait vagdald be vagy nyomd össze egy kicsit, majd citromfűvel szórd a vízbe. Az üdítő ízű ital csökkenti a koleszterinszintet, a vérnyomást és az étvágyat.

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!