A minap egy ismerősöm elmondta, hogy szerinte miért nem keresik már egyes felnőtt gyermekek a szüleiket.

 

Sok szülő sopánkodik azon, hogy vajon miért nem keresi a gyermeke telefonon. Sokan felneveltek 2-3 gyermeket és később idős korukban nem értik, hogy miért keresik őket olyan ritkán.
A minap egy ismerősöm elmondta, hogy szerinte miért nem keresik már egyes felnőtt gyermekek a szüleiket.

1.    Sűrűn kritizálod őket
Lehet, hogy szeretetből és féltésből teszed, de nem mindenki érti meg ezt, a kritikád a gyerek számára azt jelenti, hogy nem tetszik neked az amit ő csinál, vagy próbálod őt megsérteni. Nem szabad elfelejteni, hogy a gyerekek szeretik, ha örömöt okozhatnak a szülőknek, és nem azt, ha megbántják őket.

2.    Sok esetben nem ismeritek be azt, hogy amit a gyerek csinál az jó és értékes
Mi szülőként sem szeretjük, ha egy olyan személlyel beszélgetünk, aki mindig azt mondja, hogy amit csinálunk az értelmetlen.
3.    Mindig a szavukba vágtok – nem hallgatjátok meg őket
Ezzel azt érzékeltetitek, hogy nem érdekel benneteket az amit a gyerek mond, csak az a fontos dolog amikor ti szólaltok meg.
4.    A gyerek meg van sértődve, csak nem akar téged elkeseríteni
Ebben az esetben a gyerek eljátssza azt, hogy minden rendben van, de csak azért hogy ne sértse meg a szülőt. A sértettsége miatt inkább nem hív fel telefonon.
5.    A gyerek attól fél, hogy zavar téged
A mai világban több mód is van arra, hogy szórakozzunk. A gyerek azért sem hívhatja fel a szülőt, mert úgy gondolja, hogy zavarná őt.
6.    Próbálod őt irányítani
Nem szimpatikus a választottja, amit te köntörfalazás nélkül elmondasz neki és próbálod abba az irányba terelni, ami szerinted a helyes. Egy felnőtt ember azonban ezt már nagyon nehezen tűri, főleg ha úgy érzi, hogy a szülei irányítani akarják.

 

forras

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!