Az évtizedek óta a beleinkben rothadó párizsi, macisajt és műanyag hegyek csak fizikai kivetülései annak a töménytelen megalkuvásnak, hibás tudásnak és a mesterséges világnak, amiben felnőttünk. Miattuk nem tudjuk befogadni az éltető, a testünket – lényünket valóban tápláló külvilági erőket ideje, hogy megszabaduljunk tőlük.

Ezt a mondást Hippokratésznek tulajdonítják, aki az ókor egyik legnagyobb ismert gyógyítója volt (ie. 460 – ie. 365). A mai utódok gyakran hivatkoznak nevére, de vajon olvasták-e műveit? Ismerik-e a hippokratészi eskü EREDETI szövegét?
Ha igen, vajon mit kezdenek gyógyszerészeink, orvosaink az alábbi mondatokkal: „Senkinek sem adok majd mérget, még ha kéri is; sőt még csak ilyen tanácsot sem adok neki. Hasonlóképp egyetlen asszonynak sem adok magzatelhajtó szert.” … „Tisztán és szeplőtelenül fogom eltölteni életemet, gyakorolni mesterségemet.”
Ha az ember ráhangolódik Hippokratész gondolatmenetére, hamar megérti, miért emeli ki az ókori mester épp a beleket: itt dől el mi az, amit a külvilágból befogadok, magamévá teszek és mi az, amit elutasítok, kirekesztek magamból. Röviden: mi az, ami ÉN vagyok és mi az, ami NEM ÉN vagyok!
Mesterünk rátapintott a lényegre: itt a legkönnyebb elrontani. Minden Földre születő gyermek önálló, egyedi küldetéssel vág neki az útnak. Ha szabadon tapogathatná ki, tapasztalhatná meg életfeladatát, ösztönei, lelkiismerete mutatná a helyes irányt. Sajnos szülei, tanítói, környezete „segítenek” neki, egyre durvábban erőszakolják meg lelkét, egyre több ÉN-ről mond le magában, egyre több NEM ÉN rakódik le belsejében – beleiben.
Az évtizedek óta a beleinkben rothadó párizsi, macisajt és műanyag hegyek csak fizikai kivetülései annak a töménytelen megalkuvásnak, hibás tudásnak és a mesterséges világnak, amiben felnőttünk. Miattuk nem tudjuk befogadni az éltető, a testünket – lényünket valóban tápláló külvilági erőket ideje, hogy megszabaduljunk tőlük.


Tisztítsuk meg belsőnket!
A magyar gyógyító hagyományban – a kínai tanításoktól eltérően – az emésztő rendszer és a belek a földelemhez tartoznak. A népi gyógyászat alapelve a „kutyaharapást szőrével”, az azonost az azonossal való gyógyítás (ugyanúgy, mint a homeopátiában). A legegyszerűbb, akár hetente elvégezhető béltisztításhoz is földet (agyag) használunk:
Szárítsuk meg, és törjünk porrá bármilyen agyagot (falu széli agyagbánya, művészellátó stb.). Tegyük ki a napra egy napra, hadd vigyen fényt az alvilágba! Keverjük össze esővízzel pépesre, és minden étkezés előtt együnk pár evőkanálnyit. Ez a finom súrolószer fellazítja a belek falait borító lepedéket, kitisztítja a bélbolyhok közeiben rothadó, élősködőkben gazdag lerakódásokat. Egyetlen hátránya a szokásos: ingyér van ...
A magyar hagyományban durvább esetekben is gyógyítottak földdel, erős mérgezések esetén (pl. gombamérgezés) a pórul járt embert nyakig beásták. Az ilyenkor bekövetkező „csodás” gyógyulások magyarázata az, hogy a bőr mindenből másodlagos szervünk (légzés, ürítés, méregtelenítés stb.), így az agyonmérgezett máj feladatát is át tudja venni, képes méregteleníteni a szervezetet. Valószínűleg ez a működési elve a mozgásszervi betegségek gyógyítására használt iszappakolásnak is, a bőrön keresztüli méregtelenítés segít az ízületek mozgását korlátozó ásványi lerakódások megszüntetésében.
Komolyabb egészségügyi problémák, neadjisten rák esetén komolyabb béltisztítás, beöntés szükséges. A következőben egy olyan, hagyományokon alapuló kúrát szeretnék bemutatni, amely elvégzéséhez semmilyen drága vagy nehezen beszerezhető anyag nem kell és több ezer ember próbálta már ki sikerrel. A leírás Somlósi Lajos előadásai alapján készült:

Béltisztítás beöntéssel
A bél falán az akár több évtizedes lerakódások miatt az igazi táplálékok nem tudnak fölszívódni, mérgezik a belek közelében lévő szerveket, melyeket telítettsége el is nyomhat, eldeformálhat. A beöntések előtt érdemes az évtizedes lerakódásokat meglazítani, illetve feloldani. Erre kiválóan alkalmas a magnézium klorid, a faszén, az agyag, a mustármag, a ricinusolaj, a lenmag, a tarackbúza gyökér, a szappanfű gyökér, a gesztenye levél, a fekete éger kéreg, az izlandi zuzmó, a bolhafűmag stb.
Három felnőtt közül egy béllázban szenved és teli van parazitákkal. Az ipari táplálékokon felnevelkedő gyermekek közül háromból kettőnek olyan szintű dugulásai vannak, melyek gyakran összetéveszthetők a rákos daganattal.
Az évtizedek alatt a bélben lerakódott maradékok szabályosan belekötnek az emésztőrendszerbe, fényes, fekete áthatolhatatlan és kemény réteget alkotva, amely az 5-7 cm vastagságot is elérheti. A bélrendszer elhalt sejtjeiből, az elhalt baktériumok millióiból, az alvilági lények ürülékeiből, az epeváladék sóiból, koleszterolból, orvosságmaradékokból, emészthetetlen ipari élelmiszerek hosszú sorából áll össze.
A vastagbél baktériumai, ha évekig a bélsár mocskában kénytelenek dolgozni, akkor rákkeltő anyagokat kezdenek előállítani. A lerakódások helyéről induló véráram és a test meridiánjai a szervekhez viszik az információt. A vastagbél tisztaságának létfontosságú mivolta ma nem ismert!
A vastagbél állapota a magunkhoz vett élelmiszer vagy étek minőségétől és az étkezés módjától függ. A vastagbél lerakódásainak rothadéka elképesztő bűzt áraszt és a bélfalon át mérgezi a vért és a többi szervet. Legelőször a nemző szerveket és a nemi mirigyeket megbénítva, így hatástalanítva a nemiség nemes mivoltát és valós alkotás területét valamint a szervezet alkímiai átalakító képességét.


A belső nemi szervek legtöbb betegsége (menstruációs zavarok, fájdalmak, gyulladások, daganatok, ciszták, fibrómák, folyások, méhszájsüllyedés, elzáródások, prosztata betegségek stb.) innen ered. Remélhetünk-e gyógyítást ezen a területen, amikor ezekhez folyik legközelebb a bélsár trágyahegyeinek a leve?
Az immunrendszer összes végződése a vastagbélbe fut, így ha azt erősíteni akarjuk, ki kell tisztítanunk a vastagbelünket. Amint a vér megtisztul, megújul, a hasznos tápanyagok eljutnak a szervekhez, immunrendszerünk felerősödik, kitisztul a tekintet, selymesebbé válik a bőr, életerőnk és életkedvünk erőre kap és derűssé válnak gondolataink. Annak van rá leginkább szüksége, aki legjobban tiltakozik ellene. A folyamatot átélni nem undorító és gusztustalan, hanem felszabadító és örömteli érzés.
A beöntést este végezzük, mivel fontos az utána lévő pihenés. A helyiség ne legyen hideg, ne legyen huzatos. Ha van lehetőség rá, a fürdőszobában törülközőn vagy fürdőszoba szőnyegen fekve, ha nincs akkor a szobában, mellénk készítve egy vödröt. A kúra első alkalmaira hat liter vízre lesz szükségünk, később négy literre.
A vizet felforraljuk és visszahűtjük kézmelegre (40-42 fokra). Ha klóros a csapvíz, több mennyiséget forralunk, majd megvárjuk, hogy a klór leülepedjen. Ezt az egy-két litert ami az ülepedett klórt tartalmazza, ne használjuk! A kúrára a forrásvíz illetve a desztillált víz kiváló! Az első 2 liter víz legyen tiszta víz, a második és harmadik 2 liter lehet gyógytea vagy agyagos víz (a gyógynövényekből készült főzet az éppen aktuális problémákat is segíti megoldani, pl.: a kamilla fertőtlenít, a fekete üröm féregtelenít, a zsályának összehúzó hatása van). A vízhez és a teához adunk eukaliptusz olajat, maximum 10 cseppet, vagy citromolajat, vagy egy citrom levét átszűrve.
A beöntő készülék tartályát a “testhez való csatlakozástól” mérve 1-1.5 méterre fölakasztjuk (patikákban beszerezhető, de ne a pumpásat vegyük, annak kevés az űrtartalma). Minél magasabb annál gyorsabb a víz folyása. Kezdőknek talán az egy méter a legmegfelelőbb. A beöntő csővéget vizsgáljuk át, van-e rajta a gyártás során keletkezett sorja. Ezt vágjuk le és csiszoljuk simára, majd fertőtlenítsük főzéssel. A fertőtlenítést minden használat után végezzük el!
A csövecske végét és végbélnyílásunkat kenjük be szezám, olíva vagy más nemes olajjal. A behelyezés előtt nyissuk meg a csapot, engedjük ki a levegőt, majd zárjuk el. A bal oldalunkra fekszünk nyújtott bal lábbal és a mellkas elé felhúzott jobb lábbal. Teljes béke és nyugalom szükséges!
Imával kisimíthatjuk a gondolatainkat és testünk görcsösségét. Lazíthatjuk végbelünk izmait, és a rekeszizmot. Fönt a tüdőbe lélegzünk nem a hasba. Ha valakinek a zene segít ellazulni, harmonikus zenéket hallgasson a művelet közben. A meggyújtott gyertya a tűz elem jelenlétével az energetikai tisztításban segédkezik.
A csövecskét helyezzük be a végbélbe, majd csapocskát nyissuk ki. Először a készülékünkben két liter kézmeleg tiszta víz van. Engedjük be ezt a mennyiséget, majd kb. 3-5 percig a bal oldalunkon maradjunk fekve, majd középre hanyatt, utána jobboldalunkra, hogy a vakbél területét is átjárhassa a víz. Ezután eresszük ki a folyadékot.
Ha valakinek nagyon erős ingere támad az ürítésre, amin már nem tud úrrá lenni, az a csapocskát zárja el, majd nyugodtan ürítsen! Nem szabad túlerőltetni! Próbálkozzék újra! Az ürítési inger a cső összecsípésével, vagy a csap elzárásával és nyugodt felső légzéssel némi gyakorlattal kiküszöbölhető. Így tovább benntartható a víz.
A második és harmadik menetben már lehet két liter gyógynövény főzet a készülékünkben. A beeresztés után a benntartás mellett gyertyaállást, ugrándozást, hasfalmasszírozást is végezhetünk, kinek-kinek vérmérséklete szerint. Gondolatainkban megkérjük a víz angyalát, segítse tisztulásunkat, s meg is tapasztaljuk mennyi bűzös, rothadó salakot hoz ki belőlünk az áldott víz. S ahogy magunk mögött hagyjuk mérgeinket, úgy szabadul fel a lehetősége annak, hogy a test a lélek templomává válhasson.
A kúra első 6 literes alkalma után, két napra rá újra beöntünk, majd két-három napra rá 4 literrel tesszük ezt. Utána hetente egyszer egy hónapig 4 literrel. Későbbiekben egy-egy lakoma vagy tobzódás után alkalomszerűen, illetve az évszakváltások előtt célszerű. A kúra alatt vegetáriánus étrend javasolt, a böjt kiváló! A beöntések előtt hat órával ne együnk semmit, utána egy-egy csésze nyugtató gyógyteát ihatunk. Lefekvés előtt még egy kicsit tegyünk-vegyünk, hogy a bennmaradt egy-két deci tisztítóvíz kikívánkozzon.
Aranyérben szenvedők először gyógyítsák meg aranyerüket, erre a kék krém, a vadgesztenye tinktúra, az agyagpakolás, a körömvirágos kenet stb. kiválóan alkalmas. Amint az aranyeres duzzanatok leapadnak, kezdődhet az óvatos beöntés egy-egy liter vízzel. A fogyó hold segíti tisztulásunkat.

Epe- és májtisztítás kávésbeöntéssel
3 evőkanál őrölt Arabica biokávét adunk 1 liter vízhez, 3 percig főzzük, 15-20 percig állni és hűlni hagyjuk, majd leszűrjük. Hőmérsékletét 37-40 °C-ra állítjuk be. 12-15 percig fekve benntartjuk a kávés beöntést, hogy a máj 3 percenkénti vérátömlesztéséből és az epe ürítéséből legalább 3-4-szer segítsük a tisztulást. Akinek ez nem megy ürítési inger nélkül, az tartsa ill. hagyja bent a beöntő csövet a végbélben.

 

A kávés beöntés előnyei:
• Az epeműködés ösztökélésével megnő a belek lúgossága, megtisztul a vastagbél a cukrok és fehérjék erjedő rothadásától.
• A máj 3 percenkénti átömlesztésével a bélfalakon át szabályos vérátömlesztést élünk meg.
• Javul az emésztés az epeműködés serkentésével, és a kártékony mikroorganizmusok és paraziták semlegesítésével.
• Javul a májműködés a kávé hatóanyagai által, (főleg a koffein-szelénium anyaglényegiség párosától). A máj méregtelenítő enzimje (az S-transzferasz) szabályosan életre kap.
• A kávés beöntés gyorsan megnyugtatja az idegrendszert így feszültségoldó, lazító, „relaxálóan” pihentető.
• A gyökércsokor (csakra), az uradalma éterikus energiái felszabadulnak a végbélizmokkal való szorítástól és a tisztulás erejétől, így a nemi mirigyek élet éltető ereje felszabadul.
A kávés beöntés gyakorisága:
• Súlyos és nagy betegeknek 4 óránként, vagyis 6-szor naponta Dr. Gerson tapasztalatai és javaslatai szerint.
• Méregtelenítő kúraként 1-szer naponta.
• Gyógyulást segítve 2-szer naponta.
• Fájdalom csillapításhoz napi 1-3 alkalom a beteg állapotától függően.

A kávés beöntés nem tudja kifejteni méregtelenítő és fájdalomcsökkentő hatását további mérgek (orvosságok, fájdalomcsillapítók, idegnyugtatók, mesterségesen átalakított élelmiszerek, stb.) mellett. “Azt figyeltem meg, hogy lehetetlenség méregteleníteni a szervezetet, ha egyúttal tovább adagoljuk az olyan mérgeket, mint a fájdalomcsillapítók, codein, demerol, scopolamin, stb. a végtelenségig.” Dr. Gerson

Hogyan tovább?
Ha – akár „halálos betegként” is – végigcsináljuk a Somlósi mester által összeállított beöntéseket, szervezetünk megújul, az eddig a belsőnket mérgező erőkkel való küzdelemben lekötött energiák felszabadulnak, és beindítják az öngyógyítás folyamatát.
A méregtelenítés során fokozottan figyelni kell az ösztönös cselekedetekre, a lelkünk sokkal jobban tudja, hogy mire van szüksége, és mi az, ami káros a számára az adott pillanatban, mint a hibás tudásokkal és káros szokásokkal telitömött agyunk. Egyszerű a képlet: azt tegyük, ami jól esik!
A méregtelenítésnek csak akkor van értelme, ha utána nem ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Jézus szavaival: „menj, és többet ne vétkezz!”. Ha folytatjuk önálló akarat nélküli biorobot létünket, az ipari élelmek, mezőgazdasági hulladékok fogyasztását, a hatáskörünkön kívül eső dolgok miatti mérgelődést, a hibás tudások tömeges fogyasztását (média), semmi nem fog változni. És ami nem változik, elpusztul…

 

Géczy Gábor
MAG közösség

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!