Megbénulhat a budapesti közlekedés!


Április 18-án 0 órától 3 napos sztrájkot hirdettek a BKV dolgozói,tudtuk meg a két nagy szervezet közleményéből, ami 25-től öt igen öt napossal folytatódik!

A BKKSZSZ és a VTDSZSZ, bejelentésének oka, hogy a bértárgyalás során a BKV nem tett érdemi béremelési javaslatot. A szakszervezetek az állami cégeknél történt 30 százalékos béremelést követelnek (három évre elosztva).

Ne lepődjön meg azon, ha a sztrájki időszaka alatt nem találkozik BKV-s járművel maximum az alvállalkozók által üzemeltetettekkel.

A törvény szerint a sztrájk első napján minden órában a járművek 60%-nak járniuk kell, ám ez a második naptól már csak az egész nap átlagára érvényes, így várhatóak lesznek olyan órák mikor egyáltalán nem jár egyetlen egy BKV-s járat sem.

A sztrájk bizonyosan nem érinti a buszvonalak nagy részét, ahol a VT-Arriva, vagy más alvállalkozó szolgáltat. A HÉV-ek is járni fognak, mert tavaly átkerültek a MÁV-hoz, ahol a dolgozók már zsebükben tudhatják az állami cégben foglalkoztatottaknak járó 30 százalékos béremelést.

Forrás: Index.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!