Sosem jutott volna magamtól eszembe!

Egy régi angol mondás szerint  „Te gondoskodj a pennykről, a fontok már magukról fognak”. Ennek a léynege, hogy ha koncentrálsz a kis aprópénzek megmentésére, a végén nagyon sok össze fog gyűlni. „Fillérből lesz a forint”. Mára már sok helyen például az Egyesült Államokbanban, már a cent annyira aprópénz, hogy már költségesebb az előállítása, mint az értéke. Ám még mindig közkedvelt fizetőeszköz, viszont van más felhasználási módjuk is, melyeken érdemes elgondolkodni.

(Természetesen a következő példák akár 5 forintos érmékkel is kipróbálhatóak)

Kopogós cipő

Nem kell rögtön drága sztepp cipőt vásárolni ha megtetszik ez a tánc, gyorsan kipróbálhatod, ha az aprópénzeket felerősíted a cipőd talpára, ahelyett, hogy vennél sztepp cipőt, legalábbis a legelején.

Nem veszíted el a gyereket.
Csupán ragasztó és az aprópénz. Így megkönnyítheted magadnak a gyermeked megtalálását, ha egy pillanatra elengeded a kezét.

Pont egyenesen

Tökéletesen tudja helyettesíteni a fugakeresztet, ha elfelejtettél venni.

Autógumi barázda mélység teszt

Ki gondolná hogy ezzel egyszerűen ellenőrizheted a barázdamélységet. Kijelölsz gondolatban egy területe a pénzen, és ha azt meglátod, mikor a barázdába illeszted a pénzt, akkor a gumi már kopott és sürgősen cserélned kell.

Csak egyensúlyban!

Az aprópénzek arra is alkalmasak, hogy az asztal vagy szék lábai alá erősítsd, és ezzel a billegésüket meg tudod szüntetni

Természetes csiga riasztó.

A csigák utálják a rezet. A váladékuk kölcsönhatásba lép a rézzel, amely nem kellemes számukra. Ha a kertben különböző helyekre elszórod, akkor nyugtod lesz a csigáktól.

Függöny súly

Ragaszd rá egy gémkapocsra és a  a függönyödön egyfajta súlyként tökéletesen funkcionálnak az aprópénzeid.

“100 penny vadászat”

Mit szólnál egy játékhoz, mellyel fejlesztheted kisgyermekeid matematikai készségeit? Rejts el 100db aprót a lakás különböző pontjain, és indulhat a keresés. Minden darab megtalálása után a gyermeked helyezze a táblára, és hangosan mondja ki, hányadikat találta meg. Jó móka.

Kapkodd fel az aprót!

Ez a játék nagyon jól fejleszti a kisgyermek motoros készségeit. Önts tele kádat homokkal, vagy rizzsel, árpával, stb. Rejts el benne aprópénzeket. a Cél, hogy a gyermek minél hamarabb megtalálja azokat, és belehelyezze egy perselybe. A legjobb, ha mindezt csukott szemmel meg tudja tenni.

Aki kapja, marja

Te is egy vagy azok közül, akik úgy járnak-kelnek az utcákon, hogy nézik a járdát? Az az érdekes, hogy az emberek el-elejtik az aprókat, rosszabb esetben eldobják azokat, mert azokkal nem tudnak mit kezdeni. Elképesztő, hogy ha figyeled az utcákat, lépten-nyomon lehet látni az utcán aprópénzeket. Ha azokat összegyűjtöd, és kitartó vagy akkor szép kis mellékest tudsz magadnak félretenni.

A pénz gyűjtése
Egyszerűen ha van apród, ne költsd el. Ha gyűjtöd azokat, és kimennek a forgalomból, onnantól kezdve meglehet, hogy értékesé válnak. Továbbá meg tudod majd mutatni az unokáidnak, hogy milyen pénzek voltak a te korodban.

Van egy csomó apród? Nézd meg egy videóban, hogy mihez kezdhetsz még vele.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!