Még a ruhái is tisztábbak lesznek!

 

 

Én mint férfi ember nem szeretek a mosással törődni. Csak bedobálom a ruhákat rá a mosószert, bele az öblítő és kész. Maximum kétfelé válogatok fehér és nem fehért kategóriákra bontva a szennyes ruhát. Sosem foglalkoztam a mosógép állapotával. Arról hallottam, hogy lehet vízköves néha tettem bele ebből a nagyon drága calgonból, de másra nem figyeltem. Idővel észrevettem, hogy penészedik, és büdös a mosógép. Találtam a boltban megint csak drága penészölő vegyszereket, de mire megvettem volna a mosógép megadta magát. így elmentem a legközelebbi műszaki áruházba és vásároltam egy új mosógépet. Ott ajánlotta az egyik eladó, hogy rakjak bele ecetet, a ruháknak és a gépnek is jó lenne. Jó mondom persze nem akartam hinni, hogy a büdös ecet majd mindenre jó lesz. Utánaolvastam és rátaláltam arra, hogy más évek óta használja az ecetes megoldást:

- Mosás előtt öntsünk a ruhákra egy fél bögre ecetet. Ez felerősíti a mosószer hatását, nem hagyja kifakulni a ruhákat és megakadályozza, hogy szappanos "üledék" kerüljön a ruhákra.
- Az öblítő helyett tegyünk ecetet a mosógépben erre kijelölt helyre. Ugyanazt a hatást érjük el, de az ecet lágyabb és környezetbarát.
- Az ecet a fehér ruhákról képes eltávolítani az izzadságfoltokat, illetve a dezodor által hagyott foltokat.
- Ha nagyon makacs folttal találjuk szembe magunkat, áztassuk be a ruhát egy lavór forró vízbe, amihez tettünk fél bögre ecetet. Hagyjuk állni éjszakára, majd másnap mossuk ki a szokásos módon!
- A nem kívánt szöszök vagy állati szőrök is könnyebben lejönnek a ruhákról száradás után, ha a mosáshoz tettünk ecetet.
- Nem utolsó sorban pedig az ecet segít tisztán tartani a mosógépet és leoldja a vízkövet.

blikkruzs.blikk.hu


 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!