Egy San Pauloban élő brazil férfi állítása szerint felfedezte azt a módszert amit minden Magyar azóta vár, hogy olvasta Az ember tragédiáját, ugyanis Ricardo Azevedo állítása szerint feltalált egy olyan járművet ami képes egy liter vízből 500 kilométert megtenni.

 

Egy videó is felkerült a világhálóra, ahol Ricardo demonstrálja a különleges motor képességeit.

Az általa csak „T Power H20”.ként elkeresztelt motor teljesen vízzel hajtott, valamint szükséges hozzá egy egyszerű autó akkumulátor.

A motor képes tiszta, de akár szennyezett, azaz koszos, nem kellően megtisztított vízzel is működni.

Ricardo a motor működési elvéről is mesélt amiből az derül ki, hogy valamiféle megoldással a vízből kivonja (nem nem a Zoxigént!!!) a hidrogént amit felhasznál a motor meghajtására.

A  videón ezt azzal bizonyítja a férfi, hogy meghúzza az átlátszó folyadékot tartalmazó flaskát, így bizonyítva, hogy valóban víz van benne.

Később az üzemanyag tartályt újra teletölti, itt már szennyezett vízzel a Tiete folyóból. A motornak ez meg sem kottyan, és egy liter vízzel vígan elrobog 500 kilométeren át.

Ráadásul semmilyen szennyeződést nem bocsájt ki, ugyanis a kipufogókon csakis tiszta vízgőz áramlik ki, mint egy túlméretezett vasalóból.

Ha a férfi találmánya tényleg valós, mint ahogyan azt láthatjuk is, felmerülhet az ötlet, hogy az egész világon el kellene terjednie. Ha ez így lenne, akkor az előzetes becslések szerint a világ közlekedésből származó szennyezése 95%-kal lenne képes csökkenni.

Gyakorlatilag meg lehetne vele állítani a globális felmelegedést, és visszaszorítani az üvegházhatást okozó gázok jelenlétét a légkörben.

Sokan azonban szkeptikusok a férfi találmányát illetően, és a mérnökök hangoztatják, hogy még ha létre is lehet ilyen motort hozni, az túl szép, hogy igaz legyen, hogy egy liter vízmennyiséggel 500 km távot meg lehessen tenni.

A vízzel működő motorok működési elve megkötött. A víz elemeire bontásához pontosan annyi energiát kell befektetni, mint amennyi felszabadul, ha ugyanezek a kémiai elemek vízzé egyesülnek.

Az elméleti működési elve egy ilyen vízzel működő motornak az, hogy elektromosság segítségével a vizet oxigénre és hidrogénre bontják, majd bizonyos atomokat újra egyesítve energiát szabadít fel.

Persze az elméleti tudomány a vízzel hajtott motornak más működési elveit is ismeri. Hogy Ricardo találmánya valós-e azt mindenki döntse el maga. Mindenesetre a férfi ismerősei, rokonai, és azok az újságírók, akik találkoztak vele, azt állítják, hogy saját szemükkel tapasztalták és élték át, hogy a motor valóban vízzel működik, és bődületes távolságokat lehet vele megtenni. 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!